Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Hoe duurder, hoe tevredener

 

Uit het onderzoek Battle Of The Brands 2015 van Argus Insights, waarin is gekeken hoe tevreden gebruikers zijn over de verschillende ict-merken, blijkt dat Apple het best gewaardeerd wordt, dan Microsoft, dan Samsung en dan Google. Het is dat het tv-programma ‘Man bijt hond’ niet meer bestaat, anders zou je zeggen dat zij het onderzoek hebben uitgevoerd (‘En hoe tevreden was u vandaag over uw ict-merk?’).

Ik sta zelf altijd sceptisch tegenover onderzoeken. Zo krijgen we elke week wel een opiniepeiling waarin staat dat de PVV inmiddels op 36 zetels staat. Ik ben laatst in de Tweede Kamer geweest en heb toen zelf de zetels van de PVV maar eens geteld. Hoe vaak ik ook telde, ik kwam nog steeds niet verder dan twaalf zetels. Maar als het is onderzocht, dan geloven we het. Van de week kwam ook een onderzoek naar buiten waarin stond dat vleeswaren net zo slecht zijn als sigaretten. Dus ik zou het ook heel prettig vinden als je voortaan je broodje ham buiten opeet.

Fans

Het onderzoek dat klanten meer tevreden zijn over spullen van Apple en Microsoft dan over spullen van Samsung en Google, geloof ik wel. Apple en Microsoft hebben fans. Wat Microsoft ook? Jawel. En fans blijven je trouw ongeacht de prestaties. Er wordt blindelings gekocht en niet gekeken naar een ander.

Maar heeft Samsung dan geen fans? Nee, je koopt hun spullen wel want ze hebben een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding, maar je laat ze niet aan een ander zien. Van je nieuwe Skoda zet je ook geen foto van op Facebook.

Meer betalen

Er is volgens mij nog een reden waarom men meer tevreden is over de ene leverancier dan de ander. Apple is de duurste, dan Microsoft dan Samsung en Google geeft zelfs een groot gedeelte van zijn assortiment weg. Kortom, hoe meer je betaalt hoe tevredener je bent over je ict-leverancier. Dit is dan de uitkomt van mijn eigen onderzoek. Dus beste ict-leverancier, doe hier je voordeel mee.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5635379). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.