Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Mooi en makkelijk

 

Jacob Spoelstra

Op vakantie gedraag ik mij altijd als een echte Apple-gebruiker. Ik ga voor gemak en schoonheid. Maar vooral voor gemak. Ik bespaar elke hartslag die kan. Mijn hartslag komt dan ook niet boven de 33 uit.

Apple-gebruikers gaan ook altijd voor gemak. Daarom zie je ook dat ‘echte’ techneuten nooit Apple-gebruikers zijn. Echte techneuten willen zelf prutsen, dingen uitzoeken en moeite doen. Wibi Soerjadi plakt zijn toetsen op de piano ook niet af met stickertjes in verschillende kleuren zodat hij makkelijker kan onthouden welke toetsen hij moet indrukken.

Twee camera’s

Ik zie wel eens Apple-gebruikers achter een ‘gewone’ laptop zitten en dan kijken ze je aan met een gezicht dat mijn vader vroeger ook altijd trok als hij de afstandsbediening van de tv in zijn handen had. Geen idee hoe hij hem op een andere zender moest zetten. In de volgende versie van de iPhone komen maar liefst twee camera’s zodat je nadat de foto is genomen, je de foto nog kunt corrigeren. Wederom een optie voor iemand die niet weet hoe met een toestel om te gaan.

Dus op mijn gemak, zo vier ik mijn vakantie. Lekker in de Italiaanse zon, een koud drankje en de Telegraaf op mijn schoot. Zoals ik zei, ik wil niet te veel doen in mijn vakantie en dus ook niet nadenken. Wat kun je dan beter lezen als een rechts populistische krant? Het is maar goed dat ze vlak na de vakantie geen verkiezingen hebben, want ik zou PVV stemmen.

Telegraaf op iPad

Overigens had ik de Telegraaf ook op mijn iPad kunnen lezen, ware het niet dat Wi-Fi op de camping het alleen doet als je op een stoel gaat staan en je jouw iPad op schouderhoogte in noordelijke richting voor je gezicht houdt. En zoals ik al zei, ik ga voor gemak.

Na de vakantie ga ik wel weer met mijn Windows-machine hannesen. Ik moet hem nog upgraden, dus die extra hartslagen die ik in de vakantie heb uitgespaard, ga ik hard nodig hebben.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5439023). © Jaarbeurs IT Media.

5,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.