Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Einde roaming

 

Jacob Spoelstra

Telecomaanbieders mogen geen roamingkosten meer in rekening brengen, dat stond 30 juni 2015 in de krant. Dit lijkt goed nieuws maar het eigenlijke nieuws is dat telecomproviders nog een jaar langer roamingkosten mogen vragen. Ze zouden eerst in 2016 al stoppen maar krijgen nog een jaar extra. Het lijkt een beetje op het bericht dat Sepp Blatter zou opstappen als voorzitter van de FIFA maar hij zit er nog steeds.

Roaming houdt in dat zodra je ook maar drie centimeter met je telefoon over de grens bent je hele belbundel wordt leeg getrokken. Met het geld dat telecomproviders hiermee verdienen, kun je de complete Griekse staatsschuld afbetalen. Roaming is een slim bedachte dienst door telecomaanbieders. Zo hebben motorbendes ooit eens de dienst ‘bescherming’ bedacht. Ze zeggen dan tegen een winkelier: Als je ons maandelijks een bedrag betaalt, dan beschermen we jouw winkel. Waarop de plaatselijke middenstander dan vraagt: Maar tegen wie beschermen jullie mij dan? Eh, … tegen motorbendes.

Roaming is een soort tol die je betaalt om in het buitenland van de digitale snelweg gebruik te maken. Dit mag dus straks niet meer, maar wees gerust er komt iets anders voor in de plaats. Daar hebben ze nog twee jaar de tijd voor om dat te bedenken. Daar zijn telecomaanbieders namelijk goed in. Zodra je doorkrijgt waarvoor je betaalt, bedenken zij een andere dienst. Ze zijn ook nog niet eens de beroerdste om daar reclame voor te maken. 'Je betaalt in daluren net zo veel als in de piekuren? Hoe kan dat nou?. Nou omdat jullie mij dat abonnement vorig jaar hebben aangesmeerd!

Alle abonnementsvormen veranderen constant. Niet om het voordeliger', maar om het totaal onoverzichtelijk te maken zodat het je het gevoel heeft dat je minder betaalt, maar aan het einde van de rit betaal je meer dan in je vorige abonnement. En je hebt geen idee waarom.

Zo en nu stop ik met mezelf druk te maken, want dat staat in mijn hitteplan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5425716). © Jaarbeurs IT Media.

6,8


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.