Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Apple in de mode

 

Jacob Spoelstra

Ik vertelde laatst op een scholengemeenschap in Rotterdam dat ik met mijn smartphone de deuren van mijn auto kon openen. Ze keken me allemaal verbaasd aan, waarop één van de leerlingen zei: ‘Goh, dat is knap. Wij doen dat altijd met een schroevendraaier.’

Onze mobiele apparaten worden steeds belangrijker. Ik merk dat bij mezelf ook. Zo raak ik lichtelijk in paniek als ik mijn mobiel niet bij me heb. Sterker nog, als ik zie dat ik nog maar één streepje van de batterij heb, dan word ik kortademig. Alsof ik tijdens het diepzeeduiken zie dat de meter van mijn zuurstoffles flink in het rood staat en ik onmiddellijk naar boven moet. Gelukkig heb ik dan nog altijd een tablet bij me. Maar waarom ik me zo voel, kan ik eigenlijk niet achterhalen want om nou te zeggen dat deze apparaten onmisbaar zijn? Nog niet eens zo lang geleden ging ik ook zonder telefoon, navigatie, e-mail, sms en buienradar op stap.

Handtassen

Maar eigenlijk gaat het met deze nieuwe gadgets helemaal niet om wat je er mee kan. Veel belangrijker is hoe ze er uit zien. Het is ook niet voor niks dat Apple een nieuwe directeur heeft aangetrokken van modeketen Burberry. Of je nu handtassen verkoopt of handcomputers, het is hetzelfde. Het is geen nieuwe technologie maar een modeartikel.

De smartphone- en tabletfabrikanten presenteren ook elk najaar hun nieuwe producten alsof het de nieuwe voorjaarscollectie 2014 is. Het zal niet lang duren of de gadgets gaan op de catwalk gepresenteerd worden. Zo was afgelopen week de Windows Surface 2 voor het eerst in de winkel, kwam Nokia met twee nieuwe modellen en Apple presenteerde een nieuwe iPad-variant. Het ene model nog mooier en onmisbaarder dan de ander.

Spuuglelijk apparaat

Het zou verfrissend zijn als er een technologiebedrijf zou opstaan dat een spuuglelijk apparaat op de markt brengt zonder poespas, mooie schermpjes en megapixelcamera's. En als mensen dan zouden vragen wat je er mee kan, dat ze antwoorden ‘gewoon, je werk!’.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4904450). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.