Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Duim op voor nieuwe iPhone

 

Eindelijk heb ik een reden om een iPhone te kopen. De nieuwe iPhone, tenminste de luxe uitvoering, heeft vingerafdrukherkenning. Dat lijkt me uitkomst. Niet alleen voor mijn telefoon maar voor alles met een wachtwoord.

Niet omdat het veiliger is, je kunt er Aldi-bier op innemen dat dit binnenkort ook gekraakt wordt, maar ik word gek van al mijn wachtwoorden en pincodes die ik uit mijn hoofd moet leren. En ik bedenk wel altijd handige ezelsbruggetjes zoals de eerste vier cijfers van mijn oude telefoonnummer. Maar dan sta ik weer voor de kassa hardop na te denken wat ook alweer mijn oude telefoonnummer was. Dat schiet ook niet op. Nu moet je dus met je eigen duim inloggen. Je hoeft dus alleen nog maar te onthouden welke duim. Of twee keer proberen.

Stupide

Er schijnen nu alweer mensen in de rij te liggen voor de nieuwe iPhone die 20 september pas beschikbaar komt. In de rij gaan liggen voor iets dat overal en dan ook nog eens online verkrijgbaar is, is natuurlijk nogal stupide. Het is een beetje alsof je op zaterdagochtend een uurtje eerder van huis gaat omdat je niet in de file wilt staan.

Er komt ook een goedkope plastic versie van de iPhone in allemaal verschillende felle kleuren. Waarom je zo'n ‘Hello Kitty’-telefoon wilt hebben is mij ook een raadsel. Maar Apple moet wel. Ze zitten in een felle concurrentiestrijd met de Aziaten.

Op elkaar lijken

Aziaten maken alles na en dan nog goedkoper ook. Ze zijn zo goed in het namaken dat ze zelfs zichzelf namaken. Daarom lijken ze ook allemaal op elkaar. Dus binnenkort komen de Aziaten ook met een goedkoop gekleurd plastic toestel en deze heeft ook vingerafdrukherkenning. Waarbij je natuurlijk altijd hardop afvraagt: zouden de vingerafdrukken van alle Aziaten ook op elkaar lijken?

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4864813). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.