Managed hosting door True

Verhuizen is zo gek nog niet

 

De groei van een bedrijf heeft soms ook nadelen. Er zijn er meer, maar een van die nadelen is dat je moet verhuizen naar een groter pand. Ons bedrijf werd hier onlangs mee geconfronteerd. Ons eerste stulpje barstte aan alle kanten uit zijn voegen. Een nieuwe, mooie locatie was snel gevonden, maar de verhuizing bracht de nodige chaos en extra inspanningen met zich mee. Daarom was het voor ons tijdelijk niet mogelijk om op kantoor te werken en waren we gedwongen thuis te werken.

Gelukkig hadden wij onze communicatiemogelijkheden goed op orde, maar dat mag ook wel als leverancier van snel te implementeren uc-oplossingen. Dus hadden we, als het gaat om mogelijkheden om te communiceren met onze klanten, geen enkel probleem. Terwijl onze ordners en bureaus verpieterden in een opslagruimte, ging onze business onverminderd door. De digitale workspace bleek even concreet als de vaste werkplek. Documenten waren gewoon te vinden op hun gebruikelijke plaats. Het wekelijkse werkoverleg verliep minstens zo efficiënt via videoconferencing. Klanten, nationaal of internationaal, waren nog steeds gemakkelijk bereiken en (virtueel) te bezoeken.
Nu ik inmiddels achter mijn nagelnieuwe bureau zit in de heerlijke stilte van ons nieuwe kantoor, bedenk ik ineens dat bedrijfsverhuizingen u als telecomreseller de nodige kansen bieden. Want is een verhuizing van een bedrijf niet de uitgelezen mogelijkheid om alle it- en telecomapparatuur nog eens grondig onder de loep te nemen? En is het geen prachtige kans om juist op zo'n moment bijvoorbeeld over te stappen op allerlei nieuwe technologie die ‘het nieuwe werken' mogelijk maakt?
Daar komt nog bij dat als bedrijven hun it-, telecom- en communicatiemogelijkheden eenmaal goed op orde hebben, een eventuele volgende verhuizing, zoals bij ons bleek, helemaal geen showstopper meer hoeft te zijn. En welk bedrijf wil nu niet dat zijn business gewoon doorloopt tijdens een verhuizing?
Dus beste telecomreseller, denk niet dat u ‘lastig' bent als u een bijna-verhuizend bedrijf bezoekt en denk niet: ik kom wel terug als ze in het nieuwe pand zitten. Want juist in die momenten zo vlak vóór een verhuizing liggen uw kansen!
Lucas Wensing, algemeen directeur StartReady

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3721170). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.