Managed hosting door True

Bang om ziek te worden op kantoor? Werk thuis!

 

De zorg om een uitbraak van de Mexicaanse griep bereikte in 2009 ongekende hoogten toen de angst voor mogelijke verspreiding van het virus wereldwijd ervaren werd.

Hoewel vaccins hielpen om de griep tegen te houden, heeft de angst voor een mogelijke pandemie bedrijfsomgevingen aangetast. Organisaties maakten zich niet alleen zorgen om de veiligheid van hun medewerkers, maar ook om de gezondheid van hun bedrijf. Zij voelden de druk van de huidige slechte economische omstandigheden, terwijl de verspreiding van een mogelijke pandemie zorgde voor nog grotere uitdagingen. En bedrijven hadden juist gezonde medewerkers nodig om de opmars voort te zetten naar een goedlopend bedrijf. Wat moet je echter doen als je niet naar kantoor of op zakenreis kunt gaan? Thuiswerken!
Thuiswerken is uiteraard handig tijdens noodsituaties zoals de uitbraak van een virus, maar is ook aantoonbaar zinvol onder dagelijkse omstandigheden. Er zijn echter enkele technische kwesties die overwogen moeten worden bij het aanbieden van thuiswerkmogelijkheden. In de meeste gevallen is het zo dat hoe verder een medewerker is verwijderd van benodigde applicaties en data, des te slechter de performance wordt. Medewerkers die gewend zijn aan de snelle applicatieperformance op kantoor, zullen hinder ondervinden van het feit dat de prestaties voor externe verbindingen tien tot in sommige gevallen zelfs honderd keer langzamer zijn. Het verzenden van e-mails verloopt trager en het openen van documenten via de server duurt enkele minuten in plaats van enkele seconden. Thuiswerken is zinvol, maar een verminderde productiviteit als gevolg van een slechte performance kan het voordeel van thuiswerken volledig teniet doen.
Een mogelijke oplossing hiervoor is de inzet van wan-optimalisatie-oplossingen. Met hard- of software wordt de verbinding tussen twee locaties via het wide area network versneld, zonder de verbindingssnelheid en bandbreedte daadwerkelijk te verhogen. Wanneer de software op een laptop of thuis-pc is geïnstalleerd, presteren de applicaties zoals ze op kantoor doen. Het lijkt alsof de medewerker virtueel aanwezig is op kantoor, en in deze tijden is virtuele aanwezigheid bijna gezonder dan fysieke aanwezigheid.
Bob Gilbert, director of marketing bij Riverbed

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3366906). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.