Managed hosting door True

Het nieuwe werken

 

Het nieuwe werken is niet meer te stuiten. Volledige mobiliteit en altijd toegang tot het netwerk via meerdere apparaten en platformen, om altijd en overal met iedereen te kunnen samenwerken. Zo ... ga daar maar eens aan staan.

Het nieuwe werken heeft zeker zijn voordelen. Persoonlijk moet ik er niet aan denken om iedere dag de rit van Oirschot naar Amsterdam te maken. Gelukkig is dat dankzij de huidige techniek niet meer nodig en heb ik thuis exact dezelfde functionaliteit als op kantoor. WebEx'en is binnen onze organisatie een echt nieuw werkwoord geworden, dat staat voor makkelijk en op afstand samenwerken. Ik kan wel stellen dat binnen Cisco WebEx'en wordt gezien als de uitvinding van dit decennium en het gemak maakt online vergaderen tot een genot.
Het nieuwe werken heeft echter in mijn ogen ook zo zijn nadelen. ‘Vroeger', in het ‘command&control'-tijdperk, was alles een stuk eenvoudiger. Ik had toen één baas met wie ik periodiek een één-op-één gesprek had, waarbij dan kort de belangrijkste zaken werden besproken. Vervolgens hielden we elkaar telefonisch op de hoogte van de voortgang tot onze volgende meeting. Simpel en helder. Nu werken we met zijn allen in een matrixorganisatie, waarin we ‘collaboration' hoog in het vaandel hebben staan. Op dit moment zit ik in het Nederlandse managementteam, ben ik daarnaast lid van acht werkgroepen, willen onze Europese en wereldwijde collega's de nodige zendtijd en hebben we een aantal communities in het leven geroepen om de samenwerking tussen bepaalde instanties verder te verbeteren. Kortom, in deze matrixstructuur heb ik momenteel 25 ‘bazen', die allemaal met mij in conclaaf willen om voortgang te boeken.
Al geniet ik van deze dagelijkse uitdagingen, het is niet altijd even gemakkelijk om altijd en overal met iedereen samen te werken. Er komen dagelijks zoveel prikkels op je af dat het een ijzeren discipline van je vergt om niet helemaal geleefd te worden door de mensen om je heen. Het nieuwe werken vraagt om nog meer teamwork, maar gelukkig biedt de nieuwe techniek weer voldoende mogelijkheden om dit snel en effectief te doen, zodat we nog meer kunnen matrix'en. En zo hebben we weer een nieuw werkwoord gecreëerd.
Fred Gerritse, directeur channels Cisco

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3331974). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.