Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: The bitch is back

 

Gerard Sanderink wil weer terugkeren als topman bij Centric. Op zich logisch, het is zijn eigen bedrijf. Maar niemand bij Centric zit op hem te wachten. Zelfs het Openbaar Ministerie verzet zich.

Mensen als Sanderink, daar lachen we in het begin altijd om. 'Hij woont nog bij zijn moeder', smalen we dan. Waarna iemand anders er dan achteraan zegt: 'En ze neemt waarschijnlijk nog alle beslissingen ook.' Bovendien heeft Sanderink een accent. Uit eigen ervaring weet ik dat iemand met een accent door anderen wordt gezien als 'gezellig'. En dom. Nou, zo gezellig is het niet meer bij Centric.

We lachen in het begin wel vaker om mensen van wie we denken dat ze ongevaarlijk zijn. Wat hebben we gelachen om Thierry Baudet met z’n boreale wereld. Wat achteraf een racistische wereld betekende, geregeerd door reptielen. En wat te denken van Wilders met z’n gekke geblondeerde haar?

Stokje

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Meer informatie hier.

Zolang dergelijke personen geen macht hebben, is er natuurlijk niks aan de hand. En dat is de reden dat het OM een stokje voor de terugkeer van Sanderink wil steken. Centric heeft best wel veel macht want ze zitten binnen bij tal van overheidsbedrijven zoals gemeentes. En natuurlijk kunnen die gemeentes naar een ander pakket. Maar een gemeente die zijn software inwisselt, is als een gorilla die dineert in een driesterrenrestaurant. Het wordt één grote puinzooi en veel eten krijgt de gorilla niet binnen.

Gemeentes weten dit zelf ook, dus stappen ze niet over naar andere software. Ze zitten dus vast aan de gijzelsoftware van Centric. Dit is ook een van de redenen waarom buitenlandse investeerders graag Nederlandse ict-bedrijven overnemen die aan overheden leveren. Je hoeft weinig aan de software te veranderen en kunt onbeperkt de prijzen verhogen. Ze switchen toch niet van software.

Hoe je dit dan oplost? Eigenlijk heel simpel. Gewoon stoppen met ict bij de overheid. Zoveel kunnen ze er toch niet mee. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7426677). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.