Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Nieuwe trend

 

Een nieuwe trend daar bedoelen ze meestal een nieuwe term mee. Als je in de it geld wilt verdienen, moet je een nieuw woord bedenken. Mijn vrouw bedenkt ook weleens nieuwe woorden. Zo zei ze laatst dat ze te weinig ‘kastruimte’ had. Dat woord bestaat helemaal niet, ze heeft gewoon te veel spullen.

Wat is bijvoorbeeld nu weer data science? Bedoelen ze daar soms big data mee? Met big data bedoelen ze namelijk business intelligence en daarmee bedoelen ze managementinformatiesystemen. Eigenlijk bedoelen ze gewoon rapportjes maken. Het kan dus ook gewoon met Excel, maar dat is niet zo lucratief.

Hip bij lopen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Het wordt echt een trend als je het kunt afkorten tot bijvoorbeeld bi, SaaS, IoT of ai. Maar de trend is natuurlijk pas echt een trend als ook de overheid denkt het te moeten gebruiken. En het is dan ook al jaren een trend dat dit project gaat mislukken, veel te veel geld kost en men gewoon gebruik blijft maken van de vorige trend.

In de mode heb je ook voortdurend nieuwe trends, maar dat zijn altijd trends die constant terugkomen. Het kan maar zo zijn dat ineens de kleren uit de jaren ’70 weer in zijn en ze er in Stadskanaal plotseling heel hip bij lopen.

Partydrug

Ik zou het fijn vinden als de nieuwe trend eens niet een nieuwe term of nieuwe naam was maar een gewoonte. Dat het bijvoorbeeld een trend gaat worden dat je een planning haalt, je binnen budget blijft of dat de oplossing ook daadwerkelijk doet waarvoor je het oorspronkelijk hebt aangeschaft. Deze trend noemen we dan ‘de blije klant’. Of nog beter ‘the happy customer’, want het moet natuurlijk wel in het Engels anders neemt niemand je serieus. Afgekort dus THC. Klinkt wel een beetje als een partydrug, maar laten we daar dan maar in 2019 aan verslaafd raken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6541076). © Jaarbeurs IT Media.

8,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.