Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Klagen helpt

 

Jacob Spoelstra

De schoolexamens zijn weer in volle gang en dat betekent dat het klagen over deze examens ook weer is begonnen. Het LAKS heeft inmiddels meer dan honderdduizend klachten ontvangen. Zelfs de helpdesk van UPC krijgt minder klachten. Er komen de meest stupide klachten binnen. Bij het examen Engels hoorde ik een examenkandidaat op de radio klagen dat er heel veel woorden in stonden die hij helemaal niet kende. Gek hè, het is namelijk een vreemde taal. Vooral als je het niet geleerd hebt.

De meest domme klacht dit jaar was van iemand die zich erover beklaagde dat er iemand voor hem zat met een grote puist in zijn nek. Door de puist kon hij zich niet concentreren. Hij had twee uur lang meer die puist zitten bestuderen dan zijn examen. Als er iemand voor je zit met een puist in zijn nek, dan is het toch juist een reden om daar niet naar te kijken en je te richten op je examenblaadje?

Doutzen Kroes half naakt

Als Doutzen Kroes half naakt voor je staat te dansen, dan kan ik me voorstellen dat je zegt: ‘Ja sorry, ik kon me niet concentreren. Doutzen Kroes stond half naakt voor me te dansen en toen ze eindelijk weg was, had ik nog maar twintig minuten om mijn Engels examen te maken. Die stond trouwens ook nog eens vol met woorden die ik helemaal niet kende.’

We zijn een land van klagers. We vinden klagen leuk. Dat is ook de reden waarom er zo veel PSV-supporters zijn. Die kunnen lekker klagen. Waarom klagen we zo veel? Omdat het werkt. Ik las vorige week dat ouders gemiddeld 27 keer per dag ‘nee’ tegen hun kinderen zeggen. Probleem is dat we net zo vaak ‘nou vooruit dan maar’ zeggen.

Klagen via helpdesk

Dat klagen werkt weten ict-bedrijven ook. Dat is ook de reden dat ze een helpdesk hebben. Puur uit zelf bescherming. Maar klagen helpt en levert vaak een goedkoper product en extra dienstverlening op. Het is ook wel prettig om te klagen, want dan ligt de schuld niet bij jou. En dan zal de helpdesk wel tegen jou zeggen: ‘Maar meneer, heeft u de handleiding wel gelezen?’ En dan antwoord jij: ‘Ja, maar daar stonden zo veel woorden in die ik helemaal niet kende.’

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5090770). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.