Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: ICT-project is nooit all inclusive

 

Soms neem je de verkeerde beslissingen. Het boeken van een all inclusive vakantie bijvoorbeeld. Het was een financieel ingegeven beslissing. We wilden onbeperkt genieten en geen financiële verrassingen. Er waren wel andere verrassingen, want all inclusive is ook all inclusive in de rij voor het lopend buffet.

De gasten van het Tros Muziekfeest waren ook all inclusive. Met de gasten van het Tros Muziekfeest bedoel ik mensen met meer tatoeages dan diploma’s. Dus om een ligstoel bij het zwembad te bemachtigen, moest je ’s ochtends om half zeven al meedoen met het spelletje ‘handdoekje leggen niemand zeggen’.

Kipnuggets

Het eten was er prima. Er stonden de lekkerste salades klaar, maar waar stonden ze voor in de rij? De kipnuggets! En als ze dan aan de beurt waren, schepten ze niet een paar kipnuggets op. Nee, zo veel er op het bordje past en als er iets af valt is het niet erg want ook dat is all inclusive. Ik heb mensen acht dagen lang alleen maar kipnuggets zien eten. En nu weet ik niet hoeveel nuggets er uit een kip gaan, maar er waren mensen bij die minimaal twintig kippen aan nuggets naar binnen hebben gewerkt.

Een aantal weken terug hoorde ik op een congres nog iemand roepen dat ict-bedrijven meer via het all inclusive concept moesten werken. Dus geen grote verrassingen meer na afloop en projecten die uit de klauwen lopen. Na deze vakantie denk ik daar iets anders over. Er is van beide kanten geen prikkel meer. Bij het bedienend personeel is er geen prikkel om klantvriendelijk te serveren en bij de gasten is er geen prikkel om te stoppen met het opscheppen van de kipnuggets.

Stinkende best

De reden dat veel ict-projecten uit de klauwen lopen is ook omdat veel afnemers van ict denken dat ze all inclusive hebben besteld. Dat ze één prijs betalen en dat ze dan onbeperkt kunnen vragen wat ze willen. Het is dan heel vervelend als je achteraf de rekening krijgt. Ict-bedrijven moeten gewoon werken zoals in een goed restaurant. Jij bestelt iets wat op de kaart staat en de kok doet zijn stinkende best om klaar te maken wat jij hebt besteld. En als je de rekening krijgt, betaal je nog iets extra’s ook.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5084630). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.