Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Geld genoeg in 2014

 

Ik kreeg een poosje terug een Whatsapp-berichtje van mijn vrouw met daarin een fotootje van een nieuwe, dure jas die ergens in de etalage hing. Daaronder had ze gezet: ‘Als ik genoeg geld had, dan had ik deze nu gehad.’ Dus ik heb haar maar Whatsapp-berichtje teruggestuurd met daarin een foto van Yolanthe Sneijder-Cabau met daaronder de tekst ‘Als ik genoeg geld had, dan ik deze nu gehad.’

Af en toe is een crisis goed. Je gaat nadenken over hoe je je geld efficiënter kan uitgeven. De afgelopen jaren hebben bedrijven drie keer nagedacht of ze ict-middelen gingen aanschaffen of niet. En dat is goed. In 2014 gaat de economie aantrekken. Tenminste dat denk ik, en menig topeconoom ook.

Hetzelfde niveau

Topeconomen en ik denken vaak hetzelfde. Mijn voorspellingen voor 2008 waren ook precies hetzelfde als de voorspellingen van de meeste topeconomen toentertijd. Goed, die hadden het ook bijna allemaal mis, maar toch, we zitten op hetzelfde niveau.

Maar wat gaat er gebeuren als we straks weer veel te veel geld hebben? De zzp’ers staan al te trappelen op de bank en verheugen zich nu al op hun nieuwe tarieven, de erp-leveranciers hebben de dozen met pakketten al klaar staan en de adviesbureaus stoffen alvast wat oude projectenplannen af om ze zo weer te kunnen gebruiken.

Van mij aannemen

Ik hoop dat we iets geleerd hebben en dat we verstandig blijven investeren. Niet dat dit overigens altijd goed nieuws is. Sterker nog, als we verstandig gaan investeren, verdwijnen er dankzij ict steeds meer banen. Ik zeg niet dat al het werk virtueel gaat worden, maar wel heel veel. Daar zijn niet alle economen het over eens, maar dit moeten ze dan maar weer een keer van mij aannemen.

Overigens heeft mijn vrouw de jas gewoon gekocht. Via internet. Ze had hem echt nodig.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4959985). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.