Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Te weinig zwarte pieten in ICT

 

Jacob Spoelstra

Voor je boos gaat worden, ik wil niet de discussie van wel of geen zwarte piet overdoen. Voorheen was ik een groot voorstander van zwarte piet. Totdat ik vorige week op de radio een voorstander van zwarte piet letterlijk hoorde zeggen: ‘Waarom laten die tegenstanders van zwarte piet ons niet met rust, wij laten hun moskeeën toch ook met rust?’ Dus nu ben ik tegen.

Het is ook nutteloos om de discussie elk jaar weer te voeren, want met één Sinterklaasjournaal kun je er van af zijn. Diewertje Blok hoeft alleen maar te zeggen: ‘Er is grote paniek onder de pieten op de boot van Sinterklaas want de schmink is op!’ En je bent van de hele discussie af.

Allochtonen in ict

Overigens gaat deze column ook niet over het feit dat er te weinig allochtonen in de ict zitten. Dat is wel zo, maar allochtonen zijn natuurlijk geen zwarte pieten. Zwarte piet is namelijk geen allochtoon maar gewoon een buitenlander. Met te weinig zwarte pieten bedoel ik ook niet te weinig knechten. Zwarte piet is namelijk ook geen knecht, want anders was hij wel een vrouw geweest.

Met te weinig zwarte pieten in de ict bedoel ik deskundige mensen die voor een paar pepernoten vrolijk hun werk doen. Die langs komen op de datum die we hebben afgesproken. Die ook weer op de afgesproken datum vertrokken zijn en niet veel langer bezig zijn dan vooraf aangegeven. Die niet komen aanzetten met cadeautjes die mooi verpakt zijn. Dat als je ze uitpakt er iets in zit waar je helemaal niet om hebt gevraagd en blijkt er ook nog eens een jarenlang onderhoudscontract aan vast te zitten.

Zoals afgesproken

Nee, alleen die cadeautjes die op het verlanglijstje staan, worden gebracht. En op 6 december zijn de pieten, zoals afgesproken, weer vertrokken. Daar kunnen we in de ict nog iets van leren. Wie de schoen past…, die zette hem.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4920408). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.