Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Ze houden je in de gaten

 

Jacob Spoelstra niet verbaasd ik zei het je

Er komt een landelijke chipplicht voor katten. En ik denk dan direct, zie je wel ze gaan er mee door. Ze zijn begonnen met honden en nu dus ook de katten. Volgens ReCaptcha ben ik geen complotdenker, maar wat is de volgende stap?

We chippen tegenwoordig alles. Bankpasjes, paspoorten, televisies, wasmachines, droogrekken en nu ook katten. Katten moeten worden gechipt omdat ze nogal vaak weglopen en zo zijn ze makkelijker terug te vinden. En zo is het natuurlijk makkelijk om belasting te heffen. Dat is ook precies de reden waarom onze vuilnisbak laatst ook gechipt is.

Afschieten

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Maar katten lopen inderdaad vaak weg. Je ziet die briefjes wel hangen. Hierop staan teksten als: ‘Mimi is al twee dagen niet thuis. Heeft iemand haar gezien?’. Ik zet er dan altijd onder: ‘Ja, en ze zag er erg blij uit nu ze vrij is.’. Het ergste is als de tekst eruit ziet alsof de kat het zelf heeft geschreven: ‘Ik ben al een week niet thuis geweest. Breng jij me naar huis?’. Ik denk dan als je als kat zo’n briefje zelf kan typen, dan kun je ook een taxi bellen.

In Friesland schieten ze zwerfkatten af. Ze hebben er daar veel te veel. De naam ‘zwerfkatten’ klopt natuurlijk niet. Alsof katten van nature in een twee-onder-een-kapwoning horen te wonen met een Ford Focus voor de deur. We houden dieren gewoon gevangen. Ik heb een buurman met een hond en die zei laatst, ‘als ik thuiskom is hij zo blij mij te zien’. Ik vind dat dus logisch, het beest heeft de hele dag zijn plas moeten ophouden. Ik denk dat dit ook de reden is waarom veel mensen een huisdier nemen, zodat er tenminste nog iemand blij is als je thuiskomt.

Allang gechipt

‘Maar’, hoorde ik laatst iemand zeggen, ‘het duurt niet lang voordat wij ook gechipt worden.’ Ik heb nieuws voor je, we zijn allang gechipt. Tenzij je zonder mobiele telefoon en bankpasje leeft. En ik zeg er direct bij: ze houden je in de gaten. Wie? De overheid? Nee, deden ze dit maar. Maar heel veel tech-bedrijven wel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7462645). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Maatschappij

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.