Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Niet lullen maar poetsen

 

Jacob Spoelstra ongeloof

Als we ergens mensen te kort komen, dan is er altijd wel iemand die roept dat een robot het over kan nemen. Ook in ons dagelijks leven zien we steeds meer robots. De grasmaaier en stofzuiger worden al vaak vervangen door een robot.

Mensen geven zelfs namen aan deze robots. Zo ken ik mensen met een robotstofzuiger die ze de naam Trudy geven. Het is trouwens bijna altijd een vrouwennaam. Je hoort heel weinig stofzuigers met de naam Henk of Jan-Willem. Hier heeft de emancipatie nog een stap te maken.

Worstenbroodjes

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

De GGZ in Oost-Brabant gaat nu ook robots inzetten. Ze gaan zogenaamde sociale robots inzetten op plekken waar veel personeelsgebrek is. De zorgrobot bij de GGZ heet Tonnie en ik moet heel eerlijk bekennen, ik vind het niet de meest geschikte naam voor een zorgrobot. Tonnie is meer een naam van een handige achterbuurman. Tonnie heeft meer tatoeages dan diploma’s en houdt van Bavaria-bier. Tonnie’s favoriete snack is een worstenbroodje en Tonnie lost alle problemen op met het zinnetje: ‘niet lullen maar poetsen’.

Ja, daar zit je dan met je dan met je Borderline-syndroom op de bank met je zorgrobot die gewoon heel weinig praat, af en toe een boer laat en constant vraagt waarom we eigenlijk naar ‘Boer zoekt vrouw’ zitten te kijken, terwijl op het andere net Max Verstappen aan zijn kwalificatie is begonnen. En als jij dan je problemen probeert aan te kaarten, zegt Tonnie: ‘Niet lullen maar poetsen. Zijn er nog worstenbroodjes?’.

Personeelsprobleem

Ik vind het een dappere poging van de GGZ om het personeelsprobleem op te lossen met zorgrobot Tonnie. Ik denk dat ze echter alleen hun eigen personeelsprobleem oplossen maar niet het probleem van de patiënt. Tenzij Tonnie ook kan stofzuigen en grasmaaien, dat zou natuurlijk ook al helpen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7446661). © Jaarbeurs IT Media.

7,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.