Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Reptielen

 

Ik las dat we volgens Thierry Baudet worden geregeerd door reptielen. Ik vroeg me af: hoe weet hij dat? Van wie heeft hij dat gehoord? Waarom heeft hij informatie die wij niet hebben? Zit hij zelf in het complot? Maar om iedereen gerust te stellen: we worden niet geregeerd door reptielen maar door heel slechte ict.

Zo heeft de regering bepaald dat we in november en december allemaal 190 euro van onze brandstofrekening terugkrijgen. Dus niet alleen burgers die het nodig hebben, nee, iedereen in Nederland. Ook alle ict’ers die dat geld niet nodig hebben. Sinds ik zonnepanelen heb en mijn brandstofcontract voor vijf jaar vast heb staan, betaal ik niet eens 190 euro aan energie per maand. 

Maar het kan niet anders. Het is op korte termijn niet mogelijk en qua ict te veel werk om onderscheid te maken tussen mensen die het nodig hebben en mensen die zes keer per jaar op vakantie gaan. Om deze reden krijgen miljonairs, als ze de juiste leeftijd bereiken, ook gewoon AOW. Met dat geld drogen ze na het plassen hun handen af.

Salaris

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Jammer is dat. Net zoals mensen met een hoog salaris dezelfde boetes betalen als mensen met een laag salaris. Een boete voor iemand met een laag inkomen is dus relatief vele malen hoger dan voor iemand met een hoog inkomen. Dit schijnt ook lastig te zijn. Terwijl ik dan denk: waarom koppel je de boete niet aan het type auto? Rij je in een Opel Kadet uit 1999, dan betaal je een paar tientjes. Rij je een nieuwe BMW, dan krijg je een boete van een paar honderd euro en drie weken rijontzegging. Moet je maar niet in een dikke BMW rijden.

Wat dat betreft zou ict de wereld juist een stukje eerlijker kunnen maken. Want we zijn tenslotte allemaal mensen. Of reptielen, dat kan natuurlijk ook.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7423763). © Jaarbeurs IT Media.

8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.