Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Geen weg terug

 

Jacob Spoelstra

Bedrijven gaan volgend jaar weer meer aan ict uitgegeven dan dit jaar. Uiteraard komt dat door de inflatie maar eigenlijk geven we elk jaar meer uit dan het jaar ervoor. Als je eenmaal met automatisering bent begonnen, is er geen weg meer terug. Je kunt alleen nog maar meer uitgeven.

Al ben je nog zo beroerd geautomatiseerd en loopt alles vast, dan stop je niet alles weer in papieren dossiers en ga je alles weer met een pen en een kladblok doen. Daarnaast zou je dan ook moeten stoppen met mailen en appen en stuur je weer gewoon brieven naar je klanten. Als de gemeente Dronten het nog steeds kan, dan kunnen wij het ook.

Stuurbekrachtiging

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ict is een eenrichtingsverkeersweg met veel hobbels en wegopbrekingen, maar achteruit rijden is er niet bij. Ict is toch een soort luxe en je gaat niet zo gemakkelijk terug in luxe.

Zo zie je ook bijna geen auto’s meer zonder stuurbekrachtiging. Ik heb een poosje geleden nog een keer gereden in een auto zonder stuurbekrachtiging. Als je daar een blokje mee omgaat, dan kun je ’s avonds de sportschool overslaan. Ik heb nog twee weken kramp in mijn bovenarmen gehad. Je vraagt je ook af hoe mensen hier vroeger in reden, Gingen ze ’s ochtends eerst even vijftien keer opdrukken om de spieren warm te maken? En halverwege bij de pomp even een proteïne-shake voor de spieropbouw? Dus ja, als je eenmaal een auto met stuurbekrachtiging hebt, dan reserveer je voor je volgende auto uiteraard weer extra budget voor stuurbekrachtiging. En natuurlijk airco, achteruitsensoren en alles wat ook op de vorige auto zat en dan met nog wat extra.

Duurdere consultant

Extra budget voor ict is dus logisch. Aan de andere kant ligt de lat bij de leverancier nu ook wat hoger. Dus budgetten omhoog prima, maar we verwachten er wel iets extra voor terug. En iets extra daar bedoelen we niet alleen een duurdere consultant mee.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7418622). © Jaarbeurs IT Media.

6,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.