Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Monopoly

 

Apple gaat de iPhone, maar ook accessoires, een usb-c-aansluiting geven. Ze moeten wel. De Europese Commissie wil dat alle telefoons, tablets en overige elektronica in de Europese Unie uit de voeten moeten kunnen met een standaardoplader met een dergelijke aansluiting. Ik ben hier blij mee.

In de la heb ik wel dertig opladers. Je kunt er een familiespel van maken. Welke oplader past bij welke telefoon? Want ja, ik heb ook nog een stuk of twintig oude mobieltjes in die la liggen. Deze bewaar ik want er zitten mij iets te veel politici in de Tweede Kamer die terug willen naar de gulden. Het zou me niks verbazen als ze ook terug willen naar de Nokia 3310. Ik heb ook nog steeds een fax.

Organisaties als Apple vinden standaardisatie niet leuk. Zij houden meer van het familiespel Monopoly. Alleen in het Monopoly van Apple krijg je als je langs start komt geen geld maar moet je betalen. Aan Apple welteverstaan. Apple probeert een eigen bubbel te creëren. Een soort Forumland waar eigen regeltjes gelden. Als je in een complot wilt geloven, dit is er eentje.

Playmobil

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Meer informatie hier.

Ik hoor weleens volwassen mensen trots zeggen: 'Ik heb alles van Apple!' En vervolgens noemen ze al hun Apple-producten: een iPhone, iPad, iWatch, Apple TV. Ik zeg dan altijd: 'En ik heb alles van Playmobil.' En dan noem ik het piratenschip, de brandweerkazerne, het ponypark.

Dat Apple nu de iPhone en de accessoires met een usb-c-aansluiting moet uitrusten komt het bedrijf eigenlijk wel goed uit. Veel innovaties kon Apple de laatste tijd niet overleggen. Nu kunnen ze mooi adverteren: 'Nu nieuw bij de iPhone 14: een unieke usb-c-aansluiting!' Er zijn klanten die niet kunnen wachten om deze uitbreiding aan hun collectie toe te voegen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7355064). © Jaarbeurs IT Media.

7,7


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.