Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Carnaval

 

Jacob Spoelstra

We mogen weer. Gisteren heeft minister Kuipers de meeste coronamaatregelen opgeheven. De mensen die riepen ‘het is maar een griepje’ hebben met terugwerkende kracht toch nog gelijk gekregen. Corona is inmiddels een griepje.

Zo mag er onder andere weer Carnaval gevierd worden zodat behalve het coronavirus ook de gemiddelde geslachtsziekte weer enige kans op verspreiding krijgt. En er mag weer meer op het kantoor worden gewerkt. En hierbij had ik gehoopt dat het kabinet het thuiswerkadvies gehandhaafd had. Want het thuishouden van bacillen is toch niet de enige reden dat thuiswerken een goed idee is? We zitten toch ook met een fileprobleem en een stikstofcrisis? En dan adviseer je om maar weer met z’n allen in een rijtje co2 te gaan uitstoten.

Minder vliegen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Onderzoeksbureau CE Delft heeft uitgerekend dat als 12 procent van de Nederlandse beroepsbevolking structureel anderhalve dag per week vaker gaat thuiswerken dan voor de coronacrisis, dat dit overeenkomt  met een besparing die overeenkomt met 150.000 retourvluchten tussen Amsterdam en New York. We zouden natuurlijk ook gewoon iets minder kunnen vliegen.

Werknemers willen zelf ook graag thuiswerken. De kinderen gaan weer naar school dus je kunt nu eindelijk ook eens rustig thuiswerken. Op afstand vergaderen is vele malen efficiënter dan dat geouwehoer op kantoor. Je reduceert de vergadertijd minimaal met de helft.

Lang weekend

Uit onderzoek van TNO kwam naar voren dat na corona de overgrote meerderheid van de huidige thuiswerkers wil blijven thuiswerken. Ze willen echter niet elke dag thuiswerken. Het liefste willen ze de maandag en de vrijdag thuiswerken en de dinsdag, woensdag en donderdag als kantoordag aanhouden. En nu niet gaan roepen dat ze gewoon een lang weekend willen.

Waarom heet het ‘het thuiswerkadvies’? Waarom noemen we het niet ‘het niet-onnodig-naar-kantoor-rijden-advies’? Daarom bij deze een oproep aan alle werkgevers om je medewerkers gewoon thuis te laten werken. Zo veel mogelijk. En ik weet het, op kantoor werken is gezelliger. Maar voor de gezelligheid ga je maar carnaval vieren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7318050). © Jaarbeurs IT Media.

8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.