Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Gestraft

 

Jacob Spoelstra

Veel commotie rond het misbruik bij ‘The Voice of Holland’ de afgelopen week. Vraag is natuurlijk, is er in de ict ook grensoverschrijdend gedrag zoals bij The Voice? En ik denk dat we daar niet naïef over hoeven te doen: ja, dat gebeurt ook. Werken op afstand is niet voor niets uitgevonden in de ict.

Zelf heb ik ook managers meegemaakt die hun handjes niet van de vrouwen af konden houden. En dit gebeurt altijd in een cultuur waar het lastig is dit soort misstanden te melden. De directeur daar riep ook altijd: ‘mijn deur staat altijd open’. Maar iedereen op de werkvloer dacht waarschijnlijk dat die deur liever even dicht gehouden kon worden. 

Michael Jackson

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

De daders van The Voice worden hopelijk gestraft. Alhoewel dat maar de vraag is of dat door de rechter gebeurt, want het is moeilijk te bewijzen. Maar ze zijn natuurlijk nu al gestraft. Ze hoeven zich nergens meer te vertonen. Zelfs hun plaatjes worden niet meer gedraaid op de radio. Maar dat komt natuurlijk ook omdat de plaatjes niet goed genoeg zijn. Michael Jackson wordt nog steeds gedraaid. Als je echt goede muziek maakt, dan maakt het blijkbaar niet zo veel uit wat je in je vrije tijd doet.

Maar naast dat de plaatjes niet meer gedraaid worden, is ook het wassenbeelden van Marco Borsato uit Madame Tussauds gehaald. Dat is ook gênant, dat ze dat wassenbeeld van jou weer terug naar je huis sturen. Staat er ineens iemand van PostNL voor je deur met jouw wassenbeeld naast je. Heb je ineens je eigen wassenbeeld in de woonkamer staan. Wat moet je ermee? Als je ’s ochtends de woonkamer binnenkomt, schrik je je dood.

Grensoverschrijdend gedrag

John de Mol zei dat vrouwen moeten leren om grensoverschrijdend gedrag eerder te melden. Nee, mannen moeten dat. Naast dat je netjes moet werken op afstand. Ook in de ict.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7308025). © Jaarbeurs IT Media.

5,6


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.