Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Appie

 

Jacob Spoelstra

Ik erger me niet snel, maar kan mij wel enorm ergeren aan mensen die de Albert Heijn de ‘Appie’ noemen. Alsof het een sympathiek neefje is dat helpt met verhuizen. Nee, het is gewoon een supermarkt die wil dat jij zoveel mogelijk boodschappen koopt.

Daarom maakt Albert Heijn het boodschappen doen zo gemakkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door je gebruik te laten maken van de handscanner. Nu bleek van de week dat op een aantal van die handscanners een camera zit. Nadat de Partij van de Dieren hier in de Tweede Kamer hier vragen over had gesteld, meldde een woordvoerder van de Albert Heijn dat de camera niet wordt gebruikt. Zo is Appie niet.

Ik denk dan altijd: als de functie erop zit en je gebruikt haar niet, waarom heb je het apparaat dan besteld? Aan de andere kant: de eerste jaren dat ik cruisecontrol in mijn auto had, maakte ik er geen gebruik van. Ik vond dat niet nodig. Maar op een gegeven moment ga je het toch gebruiken omdat je er achter komt dat het toch wel handig is.

Webcam

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Misschien denkt de Albert Heijn dit over een tijdje ook wel. Sowieso hangt de hele winkel al vol met camera’s, dus waar hebben we het over? Albert Heijn geeft ook aan dat je de scanner niet hoeft te gebruiken, je kunt ook gewoon met je telefoon scannen. Ja, want daar zitten natuurlijk geen camera op! Misschien dat de Partij van de Dieren daar ook wat vraagjes over kan stellen.

Ik moet altijd lachen om mensen die op hun laptop de webcam hebben afgeplakt om de privacy te beschermen maar vervolgens hun hele huis vol hangen met camera’s en de beelden via een goedkope app op het open internet bekijken.

Overal hangen camera’s tegenwoordig. In het boek '1984' beschreef George Orwell een wereld waar alles in de gaten wordt gehouden. ‘Big brother is watching you’, noemde hij het. Of zoals Appie het zo mooi zegt: 'We blijven op de kleintjes letten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7261828). © Jaarbeurs IT Media.

8,4


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.