Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Naar huis gestuurd

 

Jacob Spoelstra

Als je vroeger, in de tijd voor corona, een collega snotterend en hoestend achter z’n computer zag zitten dan zei je, ‘ga toch naar huis’. En meestal luisterde die collega niet waarna de week erop het halve kantoor al snotterend en hoestend achter zijn computer zat. De vraag is nu of je diezelfde collega naar huis mag sturen als hij zich weigert te vaccineren. Google en Facebook deden het al in Amerika.

Ik vind van wel. Ik zeg er ook direct bij dat ik tegen verplichte vaccinatie ben en dat je wat mij betreft alle vrijheid hebt om naar de adviezen van een dansleraar te luisteren. Zelf luister ik op het gebied van bestrijding van pandemieën niet naar eigenaars van dansscholen. Dat is namelijk ongeveer hetzelfde als je een openhartoperatie moet ondergaan en je bij het ziekenhuis komt en je het vervelende nieuws te horen krijgt dat de chirurg die de operatie zou doen, helaas ziek is. ‘Maar we hebben wel een vervanger.’ ‘Oh’, zeg jij dan, ‘en is dat dan een goede vervanger?’ ‘Nee, het is een docent Aardrijkskunde’, klinkt het dan zorgelijk. ‘Oh’, stamel je terug, ‘maar heeft hij veel volgers op Twitter?’ ‘Ja, dat wel’, klinkt het positief!’ ‘Nou, dan is het goed, begin maar met snijden!’

Gezelligheid

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Als je je niet wilt vaccineren dan kies je er dus bewust voor om de pandemie niet te bestrijden met een vaccin maar met behulp van andere maatregelen. Oftewel thuisblijven en afstand houden. Je kunt niet én geen maatregelen nemen én toch profiteren van mensen die wel maatregelen nemen. Dus dan moet je ook niet zeuren. Daarbij is in de ict thuiswerken geen enkel probleem. Je hoeft helemaal niet naar het kantoor te komen. Naar kantoor kom je enkel voor de gezelligheid.

Dus of je lost de pandemie op met de anderhalvemetersamenleving of je neemt een vaccin. Dat mag trouwens ook puur voor de gezelligheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7234651). © Jaarbeurs IT Media.

7,5


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.