Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Leuker en lekkerder

 

Jacob Spoelstra

Niet iedereen heeft humor. Ik stond van de week bij de zelfscankassa van de Albert Heijn toen er medewerkster, ik denk een stagiair, op de me af kwam met een enquête over de zelfscankassa. Of ik een paar vragen over de zelfscankassa wilde beantwoorden. De belangrijkste vraag was, wat ik het grootste voordeel van de zelfscankassa vond. Ik zeg dat het grote voordeel is dat je makkelijk even een gratis boodschapje mee kan snaaien. Zij keek heel verschrikt en vroeg direct: ‘u maakt natuurlijk een grapje?’. Ja, natuurlijk maak ik een grapje! Ik snaai veel meer boodschappen mee, grap ik terug.

Direct werd ik door een andere medewerker gecontroleerd die mijn boodschappen opnieuw ging scannen. Wat bleek, ik had niet te weinig maar juist één product een keer te veel gescand. Dus ik was ineens veranderd van een grote winkeldief in een enorme sukkel. Je zag de stagiair ook kijken: waarom interview ik eigenlijk deze loser?

Enige twee voordelen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar wat echt het grote voordeel van de zelfscankassa is? Het is sneller en goedkoper. Tenminste, het gaat sneller voor de klant en het is goedkoper voor Albert Heijn. Eigenlijk zijn dit altijd de enige twee voordelen van automatisering. Het is altijd sneller en goedkoper. Het wordt er zelden leuker of lekkerder door.

Je hoort eigenlijk nooit iemand zeggen dat het op kantoor veel gezelliger is geworden door een nieuw systeem. Dat de baas iedereen om half zeven ’s avonds naar huis moet sturen omdat ze anders tot middernacht op kantoor blijven zitten.

Saai en duur

De argumenten voor de keuze van automatsering zijn vaak hetzelfde als voor de keuze welk accountantsbureau je de jaarrekening laat doen. Doe maar betrouwbaar, snel en goedkoop. Hoewel dit laatste zowel bij een accountantskantoren als automatisering natuurlijk niet van toepassing is. Maar ik zou het wel een keer op prijs stellen als de argumenten ‘leuker en lekkerder’ wat vaker werden gehanteerd. Bij automatisering dan. De accountant mag saai en duur zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7203229). © Jaarbeurs IT Media.

7,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.