Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Nare mensen

 

Jacob Spoelstra

Grote paniek in de directiekamers van de grote tech-bedrijven deze week. Op de G7-top is besloten dat deze bedrijven in het vervolg belasting moeten betalen in de landen waar ze het geld ook daadwerkelijk verdienen. ‘Oh shit’, riep de accountant van een groot tech-bedrijf in paniek, dat betekent dat de belastingroute Ierland, Panama en dan bij de derde afslag via de Kaaimaneilanden weer terug naar Luxenburg, niet meer gaat werken. Jullie moeten belasting betalen! Waarop een directielid zich afvroeg: wat is dat eigenlijk, belasting?

Na de uitleg van de accountant begon hij heel hard te lachen en riep: ‘maar dat gaan wij toch niet betalen?’. ‘Nee natuurlijk niet’, zei de accountant, ‘maar we weten nu alleen nog niet wie wel.’

Op het toilet

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Grote tech-bedrijven als Facebook, Google en Amazon betalen al jaren amper belasting, maar ook de nieuwe wetgeving gaat dit niet oplossen. Wetgeving helpt namelijk niet bij criminelen. En al helemaal niet bij nare mensen. Want hoe groter het bedrijf des te meer nare mensen er bij dat bedrijf werken. Nare mensen die vinden dat zij niet bij hoeven te dragen aan de maatschappij. Van die nare mensen die als jij een rondje geeft ineens hele dure drankjes gaan drinken en op het moment dat ze zelf aan de beurt zijn om een rondje te geven, zitten ze op het toilet. Dat soort nare mensen.

Ze overtreden formeel niet de wet, maar het is een beetje zoals kinderen ook wel eens doen. Dan komen ze vlak voor je staan en gaan met hun handen vlak bij je gezicht en roepen dan: ‘ik raak je niet aan! Ik raak je niet aan!’. Nee, dat klopt, formeel gezien raak je me niet aan, maar je bent wel superirritant.

Geen belasting betalen

Dus gaan de grote bedrijven als Amazon en Facebook straks belasting betalen? Nee, natuurlijk niet. Grote bedrijven zijn zo groot omdat ze veel te hoge marges rekenen, werknemers slecht betalen en bovenal omdat ze geen belasting betalen. Maar reden nummer één, en laten we dat niet vergeten, omdat er hele nare mensen werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7194704). © Jaarbeurs IT Media.

8,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.