Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Geen kunst

 

Jacob Spoelstra

Het was een klein lullig berichtje op Nu.nl ‘Jpegje verkocht voor 57 miljoen euro’. Het jpegje was een collage van vijfduizend foto’s die de kunstenaar Mike Winkelmann sinds 2007 online zette.

Het eerste wat door mijn hoofd schoot toen ik het berichtje las was dat ik ook nog heel veel jpegjes heb. Waar kan ik ze verkopen? Kan ik ze inleveren bij Tussen Kunst en Kitch? En dat die meneer van Tussen Kunst en Kitch dan zegt: ‘Ja, we hebben hier te maken met de originele vakantiefoto’s uit 2003 van zomervakantie van de familie Spoelstra aan het Gardameer.’

Blockchaintechnologie

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Digitaal is de nieuwe moderne kunst. Het is niet meer een aantal blikken verf tegen een doek aangooien, het schilderij ‘drie kleuren verf’ noemen en vervolgens miljonair worden. Nee, de nieuwe moderne kunst is een paar enen en nullen. Zo werd behalve het jpegje laatst ook al de eerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor een bedrag van vele miljoenen. Hoewel deze ‘kunstwerken’ makkelijk te kopiëren zijn, zijn ze door blockchaintechnologie uniek gemaakt. Je koopt dus eigenlijk een hele dure bitcoin.

Dit is ook een beetje hoe ik tegen moderne kunst aankijk. Voor mij is moderne kunst net zoiets als het eten van mijn vrouw. Ik heb vaak geen idee wat het voor moet stellen. Moderne kunst is een rijkemensenhobby. Er zijn tenminste weinig bijstandsmoeders die over het werk van de Duitse beeldhouwster Isa Genzken zeggen dat de kunstenares de hedendaagse realiteit op subtiele wijze maatschappijkritisch weet te reflecteren.

Belastingaangifte

Maar goed, als dit de trend gaat worden, zou ik, als ik u was, alvast beginnen met sparen. Sla alles veilig op. Gooi niks meer weg. Schoon geen bestanden meer op. Je weet nooit wat je eerste belastingaangifte nog waard gaat worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7156363). © Jaarbeurs IT Media.

6,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.