Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Niet te geloven

 

Jacob Spoelstra

Het mooie aan het feit dat mondkapjes nu verplicht zijn in openbare ruimtes, is dat je nu mensen erop aan kunt aanspreken. Dus toen ik gisteren een vrouw in de supermarkt geen mondkapje zag dragen, was ik er als de kippen bij om er iets van te zeggen. Toen ik zei dat een mondkapje verplicht was, antwoordde ze resoluut: ‘Ik geloof niet in mondkapjes!’. Waarop ik zei: 'Oh, maar u gelooft toch wel dat er iets is?' En niet voor eerst en waarschijnlijk ook niet voor het laatst, werd ik weer eens heel raar aangekeken.

De CoronaMelder-app is ondanks mijn oproep enkele columns geleden nog steeds niet verplicht. En nu zijn er altijd mensen die zeggen, dat je dingen nooit moet verplichten, want dat werkt averechts. Maar de autogordel is ook verplicht en die heeft toch al mooi wat mensenlevens gered.

Groepsimmuniteit

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dat de CoronaMelder-app nog niet verplicht is, is jammer want de eerste onderzoekcijfers wijzen uit dat de app wel degelijk werkt. Een op de acht personen die een melding krijgt blijkt inderdaad ook zelf besmet met het coronavirus. En dan is het jammer dat er niet meer mensen gebruik van maken. Het is net als met groepsimmuniteit, hoe groter de groep hoe efficiënter het is.

En vroeger zei ik altijd, ik geloof niet in ict bij de overheid maar nu hebben we zowaar een applicatie van de overheid die (bijna) op tijd en binnen budget is opgeleverd en het blijkt nu ook nog eens te werken. Ik kijk minimaal drie keer per dag op de app omdat ik het eigenlijk nog steeds niet kan geloven.

Geen ict-project

Nu moeten we hem alleen nog met z’n allen gaan gebruiken. Net als het mondkapje. En straks natuurlijk het vaccin. En ondanks het succes van de CoronaMelder-app ben ik toch stiekem blij dat dit laatste geen ict-project is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7101067). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.