Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Fraude

 

Jacob Spoelstra

Donald Trump is wederom verkozen tot president van de Verenigde Staten. Tenminste, volgens hem. Met honderd procent van de stemmen nog wel. De stemmen op Joe Biden waren volgens Trump allemaal vals. Halverwege het tellen wilde Trump ook stoppen met tellen. En nu alle stemmen zijn geteld, wil hij ze allemaal nog een keer tellen. Hij weet ook niet wat hij wil.

Veel Amerikanen hebben dit jaar via de post gestemd. Stemmen via de post klinkt alsof ze nog op George Washington konden stemmen. In Nederland doen we het ook nog altijd op de ouderwetse manier via een stembiljet en een potlood. Behalve bij het CDA, daar konden de CDA-leden afgelopen zomer online hun lijsttrekker kiezen met als gevolg dat mevrouw Omzigt spontaan op Hugo de Jonge ging stemmen. Dat is geheel volgens de CDA-traditie waar je als je voor bent tegen moet stemmen (of andersom).

De grote vraag is: waarom stemmen we nog steeds niet digitaal? Onze bankrekening is digitaal, onze belastingaangifte doen we via internet en zelfs gevangenisbewakers werken tegenwoordig vanuit huis. Maar stemmen doen we nog altijd met een potlood. Dit komt omdat digitaal stemmen niet veilig zou zijn.

Crème de la crème

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Maar heb je ooit gezien wie er achter de tafels van een stembureau zitten? Daar zit ook niet de crème de la crème van de samenleving. Er zitten daar verdacht veel mensen met een gehoorapparaat en met glazen van minimaal min zes op de neus. Als je aan het einde van het jaar je jaarrekening wilt laten controleren, dan huur je deze mensen niet in.

En toch trekt niemand het telvermogen van deze mensen in twijfel. Blijkbaar vertrouwen we deze mensen. Nog meer zelfs dan een computer. En de grote vraag is dan of we zo weinig vertrouwen in computers hebben of zo veel in mensen? Ik hoop het laatste.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7090282). © Jaarbeurs IT Media.

8,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.