Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Nog niet gedownload

 

Jacob Spoelstra

Zo’n half miljoen Nederlanders hebben de corona-app gedownload. Zelf heb ik dat niet gedaan want in mijn provincie werkt hij nog niet. Ik ga ook geen 5G-mast in de brand steken als hij nog niet werkt.

Het is wel essentieel dat veel burgers de app downloaden want anders heb je er niks aan. Sterker, dan werkt de app averechts, omdat je dan constant denkt dat je niet met besmette corona-personen in aanraking bent geweest.  

Velen twijfelen, omdat ze bang worden gemaakt dat de app niet veilig is. Maar als je geen app hebt, is het misschien niet zo veilig voor je oma. Daarbij is het maar een kleine moeite. Misschien lever je iets van je privacy in, maar als je oma in het ziekenhuis komt te liggen, levert ze nog veel meer van haar privacy in.

Netflix-certificaat

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Hier denkt overigens niet iedereen zo over. Niet iedereen vindt het makkelijk om zich aan de adviezen van de overheid te houden. Twee weken terug schreef een 94-jarige man een emotionele brief aan de jeugd die het lastig vindt dat ze zo veel moet missen. De man beschreef wat ze in de oorlog allemaal moesten missen.

Reactie van een aantal jongeren was: 'Leuk en aardig die oorlog, maar wij hebben mooi geen examenfeest gehad.' En ik dacht direct: jullie hebben ook helemaal geen examen gehad. Je hebt een diploma cadeau gekregen. Of nou ja, diploma? Een Netflix-certificaat.

Veilig?

Natuurlijk is de app niet veilig. De onderliggende techniek schijnt van Google en Apple te zijn. Dan staan alle seinen op rood. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge denkt dat het zeker gaat lukken om de app veilig te krijgen. Ik denk het ook. Ik denk alleen wel dat we eerder een vaccin hebben. Maar dat geeft niks, want dan hebben we de app alvast voor het volgende virus. Of beginnen we dan weer helemaal opnieuw?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7039894). © Jaarbeurs IT Media.

7,4


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.