Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Fluitje

 

Jacob Spoelstra

Ik ben groot fan van de satirisch website de Speld. Het volgende bericht had erop kunnen staan. Hoofdconducteurs van de NS krijgen een nieuw fluitje. Een elektronisch fluitje nog wel. Door de coronacrisis moeten conducteurs een mondkapje dragen en dan is het lastig fluiten. Vandaar dat de hoofdconducteurs worden uitgerust met een nieuw fluitje: de e-fluit. Voordeel van deze moderne fluit is dat deze handmatig is te bedienen. Dus het mondkapje kan opblijven.

Dit bericht stond niet op de Speld maar gewoon op de website van de NOS. Het staat er echt, conducteurs krijgen een e-fluit. Wie zei er dat er niet geïnnoveerd wordt bij de NS?

Een fluit is een krachtig instrument. Je luistert naar een fluit. Als de badmeester fluit dan stop je met klieren in het water en doe je net alsof je gewoon aan het zwemmen bent. Misschien dat de badmeesters ook gebruik kunnen maken van de e-fluit. Moet hij natuurlijk wel waterproof zijn.

Geweldig idee

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Als ik dit soort berichten lees dan denk ik ook altijd direct: Wie op de r&d-afdeling van de NS heeft dit bedacht? En hoe breng je zoiets enthousiast tijdens een Teams-meeting? Jongens luister, ik heb een geweldig idee! Oh wat dan? Snellere treinen? Een nieuwe manier om bladeren van het spoor te krijgen? Werkende wifi? Eh nee. Een elektronisch fluitje. Je hoort alle collega’s lachen en je nieuwe bijnaam is ‘Fluitje’.

Fluitje

Eigenlijk is het best een goed idee tenminste als het nog steeds 1997 zou zijn. Het idee had ook kunnen zijn, jongens laten we gewoon stoppen met dat kinderachtige gefluit, de deuren van de stadsbus gaan ook gewoon dicht. Niemand die daar wacht op een fluitje. Maar dat mag niet. Het staat zwart op wit in de wet dat er gefloten moet worden voordat de trein vertrekt. En ook dat bericht komt niet van de Speld-website. Het staat er echt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6960026). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.