Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Niet te handhaven

 

Jacob Spoelstra

Rijdend appen met een toestel in een houder schijnt even riskant te zijn als met een toestel in je hand. Veilig Verkeer Nederland heeft dit onderzocht. De kans op een ongeval is wel zes keer zo groot als je achter het stuur een bericht leest of typt. Ongeacht dus of je toestel in een houder zit of niet.

Een volledig appverbod komt er waarschijnlijk niet omdat het te lastig zou zijn om dit te handhaven. Maar iets niet verbieden omdat het niet te handhaven is, is toch raar?

Met het vuurwerkverbod hoor ik ook constant dat argument: Hoe ga je het handhaven dan? We kunnen het toch ook gewoon verbieden omdat we het gewoon te gevaarlijk is. We controleren toch ook niet iedereen die in een auto stapt of hij of zij gedronken heeft. Dit is toch ook niet te handhaven. Sterker nog de afgelopen twintig jaar heb ik niet hoeven blazen.

Niet zelf handhaven

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Waarom mogen we het als burgers niet zelf handhaven? Dat als iemand met drank op achter het stuur wil gaan zitten dat je dan de banden lek mag prikken. Zoiets. Of als iemand achter het stuur wil gaan appen dat je dan diegene gewoon in het gezicht mag spugen. En als je zelf niet naast diegene in de auto zit, mag een flinke fluim op de voorruit ook. En dan hoor ik u zeggen, ja maar iemands banden leeg prikken en in het gezicht spugen mag toch ook niet. Dat klopt. Maar wie gaat het handhaven dan?

Eigen rechter spelen is natuurlijk nooit goed maar je mag elkaar natuurlijk wel ergens op aanspreken. Dus als je een appje krijgt van iemand waarvan je weet dat diegene in de auto zit, gewoon reageren met ‘Volgens mij moet je even door je voorruit kijken in plaats van deze lullige appjes te sturen’. En als we het echt belangrijk vinden moeten we misschien eens iets meer investeren in de politie, dat kan natuurlijk ook.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6862909). © Jaarbeurs IT Media.

8,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.