Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Geen alternatief voor ouderen

 

Veel reacties op deze site over het onderzoek van de Ouderenbond waarin ouderen aangeven dat het tempo waarmee wordt gedigitaliseerd te snel is. Dit blijkt uit een papieren enquête die de Bond heeft gestencild en uitgedeeld onder drieduizend ouderen.

Ouderen gaan lastig online, hoor ik ook heel vaak. Ik vraag me dan altijd af: maar wat is dan het alternatief? Met je kapotte heup naar het gemeentehuis fietsen? De belasting weer op papier invullen met de Elsevier Belasting Almanak op schoot?

Probleem is volgens mij niet dat ouderen het niet kunnen maar dat ze er te weinig hulp bij krijgen. Mijn jongere broer doet de financiële administratie van mijn moeder. Mijn moeder woont in Friesland, en hij in Gelderland op ongeveer twee uur rijden van Friesland. Over de digitale snelweg is dat toch een stuk sneller dan over de A28.

Ik begeleidde begin deze eeuw een oude spastische vrouw. Praten ging lastig en schrijven is, tenzij je een Picasso wilt maken, niet echt iets is voor spastische mensen. Zij communiceerde begin deze eeuw al met een soort tablet.

Controle

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

We moeten de ouderen helpen. Op Schiphol controleren ze nu op de terugvlucht met een camera waar je recht in moet kijken. Voor ons stond een oude opa die het niet helemaal begreep. Achter hem stonden zijn kleinkinderen die op een afstandje hem duidelijk probeerden te maken dat hij stil moest blijven staan en recht in de camera moest kijken. Omdat opa behalve oud ook nog slechthorend was, keek hij constant net voordat er een foto werd genomen achterom naar zijn schreeuwende kleinkinderen waardoor er een serie foto’s van de achterkant van zijn gezicht werd gemaakt.

Het probleem is niet dat ze het niet kunnen, ze weten Heel Holland Bakt ook te vinden op de afstandsbediening. We moeten ze alleen even helpen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6605409). © Jaarbeurs IT Media.

7,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.