Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Veel beloven loont

 

Politici doen allerlei gekke beloftes tijdens verkiezingscampagnes. De VVD-politici zijn hierin koploper en winnen daarom ook altijd de verkiezingen. Leren we hier iets van? Nee, want de volgende verkiezingen beloven ze gewoon keihard weer van alles en winnen ze weer de verkiezingen. Het lijkt de ict-industrie wel.

De leverancier die het beste kan liegen, wint de aanbesteding. Leren we hier iets van? Nee, want de volgende aanbesteding zie je diezelfde leverancier, waarvan het niet nakomen van beloftes breeduit is uitgemeten in tv-programma’s zoals Zembla, alle landelijke dagbladen en uiteindelijk een parlementaire enquêtecommissie, gewoon weer mee doen en winnen.

Kroketje

"Zolang we ons druk maken om kroketten in ons land hebben we het best wel goed voor elkaar."

Er komen nu gemeenteraadsverkiezingen aan en ook daar worden veel beloftes gedaan, alleen gaat het daar vaak om hele lullige zaken. Zaken waarvan zelfs de rijdende rechter zou zeggen: joh, val mij hier niet mee lastig. Zo hoorde ik van de week een reportage op de radio over de gemeente Tilburg waar kiezers zich druk maken dat de half jaar geleden uitgebrande Febo nog steeds niet is opgebouwd. Als je nu gaat winkelen ben je dus volledig aangewezen op de rookworst van de Hema. De aanwezige lokale CDA-politicus verzekerde de mevrouw dat deze kwestie de volle aandacht heeft van zijn partij en, als de mevrouw maar op het CDA stemt, de mevrouw binnenkort al winkelend weer een kroketje kan eten.

Ook tijdens projecten heb je van die gemeenteraadsleden er tussen zitten, die met punten aan komen zetten waarvan jij denkt: is dit waarom we een half jaar uitlopen? Omdat jij ergens geen vinkje kunt zetten? Moeten we daarom ons hele erp-systeem vervangen? Misschien moeten we jou vervangen.

Ach, zolang we ons druk maken om kroketten in ons land hebben we het best wel goed voor elkaar. En als iemand in een project hele lullige dingen gaat vragen, moet je precies hetzelfde denken: we hebben het qua ict best wel goed voor elkaar.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6319566). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.