Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Debiel traag

 

Google gaat snelle websites een hogere positie geven dan trage websites. Oftewel een snel antwoord is belangrijker dan dat het klopt. Hier moest ik even over nadenken. Niet te lang natuurlijk want dat mag niet meer.

Het is het McDonalds-effect. Het gaat er niet om dat het lekker is maar dat het direct beschikbaar is. Je rijdt op de snelweg, je hebt honger, ziet een grote gele M langs de kant van de weg en je neemt vervolgens genoegen met lauwe patat. Ik betrapte mezelf er laatst op toen ik bij de Chinees een rijsttafel voor twaalf personen bestelde dat ik na vier minuten al op mijn horloge keek en bij mezelf dacht ‘Moet die rijst soms uit China komen?’.

Snel. Sneller. Snelst

Snelheid is belangrijker dan inhoud. Zo zoeken mensen tegenwoordig ook hun partner op internet. Als het maar snel gaat. Een swipe naar rechts is voldoende. Zo snel gaat het meestal ook weer uit. Vaak ook met een swipe naar rechts.

Ook bij ict-projecten willen we alles snel hebben. Tijd is een selectiecriterium. Als je voor een bepaalde deadline niet kan leveren dan kiezen we voor een andere leverancier waardoor de leverancier instemt met een deadline terwijl hij überhaupt nog niet eens weet wanneer hij gaat beginnen. En achteraf gaan we klagen omdat we maar de helft hebben gekregen van wat we wilden. Misschien als je iets langer wacht, krijg je ook de andere helft. Dit geldt overigens niet bij de Chinees daar krijg je altijd twee keer zo veel als je had verwacht.

Misschien moeten we eens iets meer tijd nemen. Op wintersport hadden we weer eens wifi die, en nu citeer ik mijn oudste dochter letterlijk, ‘debiel traag’ was. Vroeger dacht ik dat dit puur een gevoel was omdat ik de hele dag supersnel naar beneden ski en dan lijkt daarna alles traag. Maar ik heb dit jaar de filmpjes van mijzelf op de ski’s teruggekeken en dat kan het niet zijn geweest. Maar ik ben wel heel beneden gekomen. Snelheid is niet altijd het belangrijkst.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6315147). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.