Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Weer nutteloos referendum

 

De driehonderdduizend handtekeningen die nodig zijn om een raadgevend referendum te organiseren over de zogenaamde sleepwet, zijn binnen. Het zijn er zelfs vierhonderdduizend geworden. Dit lijken er heel erg veel, maar als je een petitie zou organiseren waarin je mensen wilt laten tekenen dat Jan Smit de beste zanger van Nederland is dan zou je dat ook met gemak halen.

Een referendum in Nederland is zolang de VVD in de regering zit sowieso nutteloos. Petities van het klootjesvolk gaan bij de VVD rechtstreeks in de papierbak. En dan roepen ze er al lachend bij: 'En dan zeggen ze ook nog dat wij nooit iets aan recycling doen.’ Daarbi,j als de overheid echt zo goed in aftappen is, dan hoeven ze ons helemaal niet af te vragen wat we van de wet vinden, want dan weten ze dat allang.

Doel van de wet is met name het bestrijden van cybercrime en terrorisme. Hier kan niemand tegen zijn volgens mij, behalve dan de terrorist en de cybercrimineel. Om dit te realiseren willen de inlichtingendiensten zo veel mogelijk gegevens verzamelen om daarna gericht te zoeken. Dit lijkt me een verschrikkelijke baan. Om te zoeken of ergens twee terroristen informatie met elkaar uitwisselen moet je dus ook door al die gênante informatie van alle andere mensen die in diezelfde buurt wonen. Het gevoel dat je bij kennissen op viste bent en ze vragen: ‘Willen jullie onze vakantie foto’s zien?’. En hij komt met zijn diaprojector met 336 lades met dia’s aanzetten en zegt: ‘Ze moeten hier ergens tussen zitten. Laten we bij de eerste slide beginnen’.

Kippengaas

Grootste bezwaar van de tegenstanders is dat de overheid kan zien wat jij op de digitale snelweg doet. Tegenstanders denken nog steeds dat dit een privé weg is, maar is het inmiddels niet gewoon een openbare weg? Het is beveiligd met kippengaas. Je kijkt er zo doorheen. Het is de streep die je voor een pinautomaat hebt staan waarop staat: Wilt u achter deze streep staan i.v.m. privacy. Je moet wel heel naïef zijn om dan te denken, nu kunnen ze dus niet achter mijn pincode komen want ze staan achter de streep. Cybercriminelen weten dit allang. Ze hebben hier hun business van gemaakt. Vraag is, hoe graag wil je dat zij hier mee stoppen?

Al die mensen die tegen het bewaren van dna waren hoor je ook niet meer nu telkens meer daders van zedenmisdrijven snel worden gepakt dankzij dna-matches.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6226897). © Jaarbeurs IT Media.

4,7


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.