Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Ben je mail?

 

Volgens de Telegraaf zijn we 28 procent van onze tijd kwijt aan het schrijven, lezen en beantwoorden van e-mails. Dat is best veel. Ging dat vroeger ook zo? Dat je een stapel post op je bureau had liggen die maar niet kleiner werd?

Het is verdorie 2017 en we zijn er nog niet van verlost. In 2003 werd e-mail al dood verklaard en werd er geroepen dat het als brievenbus zou verdwijnen. Dat klopt, het is inmiddels niet meer onze brievenbus maar gewoon onze voordeur. De meeste hacks beginnen ook met een simpel mailtje.

We hebben van alles al geprobeerd om van te veel e-mail af te komen: spamregels, andere communicatiekanalen als chats, appjes en portalen, maar de mails blijven maar binnenstromen. We gebruiken e-mail ook voor te veel dingen. Zo is e-mail inmiddels ons geheugen geworden (Stuur me maar even een reminder) of nog erger: bewijslast (Ja, ik heb je daar nog e-mail over gestuurd). Je hebt ook geen excuus meer. Het bewijs zit in je mailbox.

Smoesjes

Vroeger kon je nog wel eens de smoes gebruiken ‘ik denk dat de mail niet is aangekomen.’ Maar iedereen weet nu wel dat als je een mailtje hebt gestuurd en je krijgt geen foutmelding terug dan is de mail heus niet bij de buren bezorgd.

Ik doe er zelf hard aan mee. Ik was laatst ’s avonds zo druk met mijn e-mail bezig dat ik zelfs geen tijd had om mijn dochter aan te sporen om haar huiswerk te doen. Ik heb haar toen maar een mailtje gestuurd met het verzoek dat ze haar huiswerk moest doen. Toen ik de volgende dag vroeg of ze, zoals ik haar in een mail had gevraagd, haar huiswerk had gemaakt, antwoordde ze: ‘Serieus papa? Heb je mij een mail gestuurd? Wie stuurt er tegenwoordig nog een mail?’. Wat moest ik toen antwoorden? Iedereen boven de 45. En veel ook.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6216576). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.