Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: In de app gelogeerd

 

Bij ons op het toilet hangt een tegeltje met daarop de spreuk: ‘Het leven is een feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Terwijl ik stond te plassen, dacht ik, wat een raar spreekwoord is dat eigenlijk. Ik ben nog nooit op een feest geweest dat ik bij binnenkomst een plastictas van de Blokker kreeg en dat men zei: Je moet wel zelf de slingers even ophangen. Dat zou ook een behoorlijk flut feest zijn.

Sowieso, wie gaat er nou nog naar een feest waar slingers hangen? Dat is een kinderfeestje. De enige keer dat je zelf slingers ophangt, is als je het feestje zelf organiseert. En iedereen weet naar een feest gaan is leuk. maar er zelf eentje organiseren dat is geen feest. Jij bent de cateraar. Zo zou het spreekwoord ook moeten zijn ‘Het leven is een feest maar jij bent de cateraar’.  

Wie betaalt de rekening?

Wat dit met automatiseren te maken heeft? Helemaal niks want in de automatisering kennen we eigenlijk helemaal geen spreekwoorden en uitdrukkingen. Ja ‘met dubbel krijt schrijven’ en ‘geduld is een schone zaak’ maar deze stammen zelfs nog van voor het Cap Gemini-tijdperk. Terwijl als er één branche is waar je spreekwoorden over zou kunnen maken dan is het wel de automatiseringsbranche. Om maar een paar voorzetten te geven: ‘Zo flexibel als een Duits erp-systeem’, ‘Hoe dikker de bril des te beter de programmatuur’, ‘Een deadline is voor mietjes’, ‘Zo traag als de nieuwste Windowsversie’ en natuurlijk de bekendste: ‘Wij werken Agile’ (Hiermee wordt bedoeld dat het nog wel even gaat duren voordat het af is).

Maar spreekwoorden zijn er om iets van te leren en dat is nu net het probleem. We zijn in de automatiseringsbranche namelijk zo hardleers als een ict’er bij de overheid. Daarom stel ik voor om voorzichtig met één spreekwoord te beginnen:

‘Automatiseren is een feest, zo lang de ander maar betaalt’

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6194422). © Jaarbeurs IT Media.

7,5


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.