Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Enge veranderingen

 

We verbazen ons in Nederland hoe die Amerikanen zo’n potje van de debatten bij de presidentsverkiezingen maken, maar het staat natuurlijk in de schaduw van onze eigen debat over de knecht van de goedheiligman. Zo heeft RTL deze week aangegeven alleen nog maar te werken met schoorsteenpieten. De VVD reageerde hierop ineens heel wat sneller dan toen op het Oekraïne-referendum.

En om heel eerlijk te zijn, ik vind Zwarte Piet ook leuker. Gezelliger. Als Witte Piet het boek van Sinterklaas kwijt is, roept hij: ‘Geen paniek, ik heb er een back-up van gemaakt’. Dat is niet echt een hele leuke aflevering van het Sinterklaasjournaal. Zwarte Piet moet ook een man zijn. Ik wil ook geen vrouwelijke Pieten. Die strooien geen pepernoten maar leggen ze netjes op een schaaltje en komen daarna met de kruimeldief.

Vroeger is vandaag

Maar het wordt tijd dat we één en ander aanpassen. Waarom? Omdat het geen 1953 meer is! Dit vinden veel mensen lastig. Veel mensen vinden dat alles stil moet blijven staan, behalve hun salaris. Daarom zijn veel ict-trajecten ook zo’n drama. Je moet vechten tegen mensen die helemaal niet willen veranderen. Deze groep is vaak te groot om geen rekening mee te houden en houden dus de hele boel op. ‘Vroeger ging het toch ook goed?’, is vaak het enige argument. Maar vroeger bestaat niet meer en is veranderd in vandaag.

Kijk naar winkels als de Free Record Shop en de V&D. Die hadden het vroeger ook heel druk rond deze gezellige Sinterklaastijd. Zij hoeven niet meer te discussiëren of Zwarte Piet uit de etalage moet verdwijnen of niet, want ze zijn zelf verdwenen. We voeren nu een verlanglijstje op een website in die vervolgens de bijpassende cadeautjes opzoekt, de goedkoopste webwinkel selecteert en binnen twee dagen wordt er aan de deur geklopt. Hard geklopt. Zacht geklopt.

Niet gezellig

Ik deed vorig jaar vlak voor Sinterklaas de voordeur open en zei tegen de pakketjesman van PostNL: ‘Ah een Witte Piet!’. Hij keek me raar aan en zei: ‘Wilt u hier tekenen?’. Zoals ik al zei: Witte Piet is niet gezellig.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5864472). © Jaarbeurs IT Media.

6,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.