Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Dat kan toch nooit!

 

Jacob Spoelstra

Niets is erger dan samen met je vrouw naar een science fiction-film kijken. Mijn vrouw roept dan de hele film lang: ‘Dat kan toch nooit!’. Dat weet ik zelf ook wel, maar laat me. Afgelopen week moest ik met mijn vrouw naar de film ‘Fifty shades of grey’. Toen heb ik de hele film geroepen: ‘Dat kan toch nooit!’.

Ons leven begint steeds meer op een science fiction-film te lijken. Neem internetwinkel Amazon.com. Zij willen drones in gaan zetten om pakketten te bezorgen. De drones gaan als SRV-wagen zonder personeel door je straat vliegen. De Amerikaanse overheid heeft hier voorlopig een stokje voor gestoken en is nieuwe wetgeving aan het voorbereiden waarin staat dat de drone altijd in zicht van de bestuurder moet blijven. Ook mogen de drones niet ‘boven mensen’ vliegen, niet meer dan 25 kilo vervoeren, alleen overdag vliegen en niet sneller vliegen dan 160 kilometer per uur.

Wetgeving voor drones

Dit lijkt op het verhaal van de eerste auto’s in Engeland. Er moesten toen minimaal twee personen in een auto zitten, er moest altijd iemand voor de auto lopen met een rode vlag om te waarschuwen voor het naderende gevaar en de maximum snelheden waren drie kilometer per uur binnen de bebouwde kom (lopen was sneller) en zes kilometer per uur buiten de bebouwde kom (anders kon de man met de vlag je niet bijhouden).

Men had deze wetgeving omdat men bang was voor ongelukken. De man met de vlag is inmiddels verdwenen en de maximum snelheid is aangepast, want dat met die ongelukken viel reuze mee. Dus zo zal het ook wel met de wetgeving met drones gaan. De nadelen blijven en worden misschien wel veel erger, maar we leren met de nadelen leven. We willen nu eenmaal vooruit.

3D-printer

Nu is het bezorgen van pakketjes ook maar een tussenstap, want de volgende stap is dat ik mijn pakketjes gewoon thuis print met mijn 3D-printer. Toen ik hier voor het eerst van hoorde dacht ik ook: ‘Dat kan toch nooit!’. Maar van de week las ik dat de eerste 'houten klompen' uit een 3D-printer zijn gerold. Knap hoe je met innovatie zowel vooruit als terug in de tijd kunt gaan. Het kan allemaal, het mag alleen nog niet altijd.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5231638). © Jaarbeurs IT Media.

6


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.