Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Niets doen is geen optie

 

Het einde van het jaar betekent ook weer dat het goede doelen tijd is. Hartstikke mooi natuurlijk maar niet zoals supermarktketen Jumbo het doet. De Jumbo haalt geld op voor mensen die zelf geen boodschappen kunnen betalen. Die zijn dus gewoon voor zichzelf aan het collecteren.

Terwijl ik dit schrijf is ook Serieus Request bezig. Drie DJ’s van 3FM sluiten zich op in een glazen huis en eten zes dagen niks. Je kunt ze meehelpen door geld te doneren en als tegenprestatie draaien zij dan jouw verzoeknummer. Ik heb zelf net vijftien euro geboden om het nummer Rosanne van Nick en Simon niet te draaien. Niet om mijzelf op de borst te kloppen, maar ik zet mij ook wel eens in voor de Cliniclowns. Iemand moet het doen. Wie bekommert zich anders om die doodzieke clowns.

Hoe ik hier op kom? Ik hoorde van de week op een congres iemand zeggen dat hij dankzij een ict-project veel uren extra moest draaien, maar dit had hij graag over voor het goede doel. Blijkbaar is een ict-project ook een goed doel. Op zich niet eens zo’n gekke gedachte. Ook bij een ict-project is de doelstelling vaak helder, maar veel geld wat er in wordt gestopt komt maar ten dele goed terecht. Hoewel de intentie vaak goed is, wordt de doelstelling gedeeltelijk of soms zelfs helemaal niet gehaald.

Een jaar later

Het jaar erop start je weer een nieuw project met eigenlijk dezelfde doelstelling. Toen het Wereld Natuurfonds begon waren er nog maar een paar panda’s. Vele miljoenen euro’s later zijn er nog steeds maar een paar panda’s. Eigenlijk is het heel gek dat ze zo’n onsuccesvol project in hun logo hebben staan. 

Maar wat als we een ict-project echt als een goed doel zouden zien? Bij een goed doel zetten we even onze eigen belangen opzij en proberen we de wereld een stukje mooier te maken. Laten we zo het nieuwe jaar ingaan. En ook al komt niet alles goed terecht, het is altijd beter dan niets doen.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2015!

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5211750). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.