Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Leukste beroep ter wereld

 

Jacob Spoelstra

Ik ben niet meer gewend om hard te werken. En met hard werken bedoel ik niet veel werken maar fysiek hard werken. Ik heb laatst de tegels van onze oprit er opnieuw ingelegd. Of ja ingelegd? Ik heb de tegels eruit gehaald en toen ik ze eruit had wist ik niet meer hoe ik ze terug moest leggen. Dus toen heb ik maar een paar professionals gevraagd om de tegels weer terug te leggen. Maar ik was kapot. Ik dacht: Er zijn Polen die dit dus elke dag doen en dan drinken ze er ook nog bij.

Op zo’n moment ben ik blij dat ik in de ict zit en met mij velen. It'ers waarderen hun werk namelijk bovengemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group en Monsterboard. Hoewel, je kunt je afvragen wat it’ers bedoelen met bovengemiddeld waarderen. Meer dan de helft geeft aan wel een andere baan te willen en zelfs 38 procent is op zoek naar een andere baan. Dat is raar. Ben je tevreden met je vrouw? Jazeker! Zou een andere willen? Ja, heel graag. Ik denk dat de it’ers vooral bovengemiddeld blij zijn dat ze nog een baan hebben.

Als je de it’er vraagt waarom hij zijn werk zo leuk vindt dan is hij met name tevreden over de zelfstandigheid van het werk en de mogelijkheid tot thuiswerken. Maar hij is vooral tevreden over zijn salaris. Oftewel je had ook een prostituee kunnen vragen en dan had je hetzelfde antwoord gekregen. Hoewel thuiswerken dan niet altijd tot de mogelijkheden hoort.

Niet alle prostituees zijn overigens bovengemiddeld blij met hun baan. De gemeente Utrecht wil een einde maken aan de raam- en bootprostitutie omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. In een reactie op dit besluit zei een woordvoerster van de prostituees verontwaardigd: 'Ja maar wat moeten ze dan? Ze moeten toch aan hun centen komen.' Ik dacht, misschien kunnen ze ander werk zoeken. Als it’er bijvoorbeeld.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4777399). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.