Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Nieuw in de Top 40

 

Jacob Spoelstra dom ongeloof verbazing verbijstering

Een opvallende stijger deze week in de Tiobe-index, zeg maar de Top 40 voor programmeertalen. De kinderprogrammeertaal Scratch stormt deze week de top 20 binnen. De taal staat tussen volwassentalen als Fortran en SQL. Je vraagt je af waarom programmeurs van deze talen zo veel moeten verdienen en niet gewoon zakgeld krijgen.

Goed nieuws natuurlijk dat steeds meer kinderen zich met programmeren bezig houden. Tenminste, ik ga er even gemakshalve van uit dat het kinderen zijn die deze taal gebruiken. Aan de andere kant zou het misschien helemaal niet verkeerd zijn als ze deze taal bij de Belastingdienst ook eens gingen gebruiken in plaats van dat gekras met Cobol. Misschien dat vernieuwde belastingmaatregelen dan iets sneller doorgevoerd zouden kunnen worden.

Verplicht vak

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian met een waterontharder. Voor meer informatie kijk hier.

Maar kinderen die programmeren, dat is goed nieuws. Sterker nog, het zou een verplicht vak op school moeten worden. Ik stel voor in plaats van Frans. Niemand spreekt namelijk meer Frans. In Frankrijk spreken ze het niet eens meer. Ik heb vijf jaar lang Frans gehad, maar niemand die mij afgelopen zomer in Frankrijk verstond. Ze spraken tenminste heel iets anders dan ik op school heb geleerd.

Zak chips

Naast dat kinderen later ict’er kunnen worden, ga je van programmeren ook logischer denken. En het is sowieso goed voor kinderen om zo logischer te kunnen denken. De logica bij mijn kinderen ontgaat me namelijk nogal eens. Zo vroeg mijn dochter laatst aan mij: ‘papa hoe lang leven fruitvliegjes eigenlijk?’. Dus ik zeg dat die over het algemeen maar een paar dagen leven. ‘Oh’, zegt ze, ‘dus zo gezond is fruit dus ook weer niet.’ En toen pakte ze een zak chips uit de kast. Onze kinderen programmeren dan ook niet met Scratch. Die gebruiken alleen SQL.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7560054). © Jaarbeurs IT Media.

8,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.