Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Te veel schermtijd

 

Jacob Spoelstra

Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat een kwart van alle baby’s langer dan twee uur per dag op een scherm zit te kijken. Hier kun je heel verbaasd over zijn, maar ik snap dat wel. Als je als ouder je kind achter een schermpje zet, kun je zelf ook even lekker rustig achter een schermpje zitten.

En zo kan het kind ook alvast wennen voor als ze ouder zijn en een baan hebben waarbij ze minimaal acht uur per dag naar een schermpje moeten staren. Dit werk gaat handiger als je al vierkante oogjes hebt.

Knettergek

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Wij mochten vroeger niet lang tv kijken. Dat kon ook niet want er was alleen op woensdagmiddag vanaf vier uur iets voor kinderen op tv. Pas begin jaren negentig kon je de hele dag tv kijken. En ik zal heel eerlijk zijn: wij hebben onze kinderen ook voor de Teletubbies gezet. Deze tv-serie was zo gemaakt dat kinderen er rustig van werden. Zelf werden we er iets minder rustig van omdat de Tubbies alles twintig keer herhaalden. Knettergek werd je ervan. Ik denk ook dat dit de reden is dat je kinderen tegenwoordig twintig keer iets moet vragen voordat ze iets doen.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft in haar richtlijnen staan dat kinderen tot twee jaar helemaal geen schermtijd moeten hebben. Ze moeten staren naar een draaiend object boven de wieg waar een touwtje aan hangt en als je daar aan trekt speelt het constant hetzelfde melodietje af. Dit schijnt wel heel goed te zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

Digitaal antwoord

Probleem is natuurlijk dat als kinderen te lang achter een scherm zitten dit ten koste gaat van beweging. Vraag het maar eens aan hun ouders. Wel digitaal natuurlijk anders krijg je geen antwoord.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7487292). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.