Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Goed dat TikTok wordt verboden

 

Jacob Spoelstra blij tevreden duim omhoog thumbs up

Ambtenaren mogen binnenkort niet meer op TikTok. Dit heeft staatssecretaris Van Huffelen in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Nu vind ik dat als je als staatssecretaris van digitalisering brieven gaat schrijven, je niet heel geschikt voor je functie bent. Maar dit terzijde.

Ze noemde overigens niet expliciet de naam TikTok, maar wel alle apps uit landen die grenzen aan Rusland en meer dan een miljard inwoners hebben, worden verboden. Het spionagegevaar bij deze apps schijnt namelijk veel te hoog te zijn. Dat alle 4G- en 5G-zendmasten, netwerkapparatuur en nog belangrijker de telefoon zelf ook uit China komen is blijkbaar geen probleem.

Belastingvrij

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Daar komt bij dat we apps uit de Verenigde Staten trouwens geen enkel probleem vinden. Facebook en Google mogen alles van ons. Belastingvrij nog wel.

Daarbij vroeg ik mijzelf af welke ambtenaar er eigenlijk op TikTok zit. Volgens mij zitten ze allemaal nog op Hyves. Ze hebben net de dansende banaantjes ontdekt. En mochten ze wel op TikTok zitten, dan zou ik ze willen zeggen dat ze nu eens eindelijk aan de slag moeten gaan met die toeslagouders. Het schijnt nog minimaal vijf jaar te duren voordat dit is opgelost. Ja, vind je het gek als je de halve dag naar onnozele filmpjes zit te kijken van de Chinese overheid.

Dansend huisje

Onze kinderen zitten ook dag en nacht op TikTok. Ik wens de Chinese AIVD veel succes met het bespioneren van deze pubers. Ik denk dat het bespioneren niet het grootste probleem is. Een veel groter probleem is het beïnvloeden van de gebruikers van deze app. Voor veel jeugd is TikTok de belangrijkste bron van informatie. En als je ziet hoe dossiers als de Groninger aardbevingen worden afgehandeld, dan vrees ik dat dit voor veel ambtenaren ook hun belangrijkste informatiebron is. ‘Oh wat leuk, een dansend huisje!’

Misschien is het dus maar goed dat de overheid dit gaat verbieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7485164). © Jaarbeurs IT Media.

8,4


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.