Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Sommigen zullen dit waarderen

 

Mijn vrouw en ik liepen afgelopen weekend door ons nogal troosteloze winkelcentrum. Om het winkelcentrum op te leuken hadden ze er een draaiorgel neergezet. Ik weet niet wie zijn idee dat was, want ik ken namelijk niemand die draaiorgelmuziek in z’n Spotify-playlist heeft staan. Maar toen we er langsliepen, hield de draaiorgelman een centenbakje voor onze neus. Dus ik gooi er een euro in, waarna ik tegen de draaiorgelman zeg ‘dan moet je hem wel uitzetten hè’. Waarop mijn vrouw, die naast me liep, even later nogal geërgerd zei: ‘vind jij jezelf nou grappig?’.

Goeie vraag dacht ik. Ben ik eigenlijk wel grappig? Dus om antwoord op die vraag te krijgen, heb ik dit maar eens even aan het ai-platform ChatGPT gevraagd. Is Jacob Spoelstra grappig? Het antwoord van ChatGPT was:

Humor waarderen (1)

"Ik heb ChatGPT gevraagd om een grappige column te schrijven"

Jacob Spoelstra is een Nederlandse cabaretier, columnist en schrijver. Zijn humorstijl wordt omschreven als droog, absurdistisch en soms wat grof. Of Jacob Spoelstra grappig is, is natuurlijk een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. Sommige mensen zullen zijn humor waarderen en zich kapot lachen om zijn grappen en columns, terwijl anderen zijn stijl niet grappig vinden. Het is dus subjectief en afhankelijk van individuele smaak.

Tja, dit is nou niet bepaald een antwoord wat ik in mijn bio ga zetten. Vooral met het zinnetje ‘Sommige mensen zullen zijn humor waarderen’ krijg je niet echt de stoeltjes bezet in het theater. Ik zou het niet op de poster zetten. Dus wat heb ik vervolgens gedaan? Ik heb aan ChatGPT ook maar even gevraagd om een grappige column te schrijven over ict. Nou, hier komt-ie:

Kopiëren en plakken

Ict, de wereld van bits en bytes, van codes en algoritmes. Het is de wereld waarin wij leven en waarin wij ademen. Maar laten we eerlijk zijn, de meesten van ons weten niet echt wat we aan het doen zijn. We kopiëren en plakken, we googelen en we hopen dat alles goed gaat.

Maar soms gaat het niet goed. Soms gaat het heel erg fout. Zoals toen mijn moeder me belde en zei: ‘Ik heb per ongeluk de internetkabel uit de muur getrokken, kun je even langskomen om het te repareren?’ Ja, mam, natuurlijk kan ik dat. Het is niet alsof ik iets beters te doen heb.

Programmeren

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Maar het was niet alleen mijn moeder die problemen had met ict. Ik herinner me nog een vriend van me die een nieuwe computer kocht en tegen me zei: ‘Ik kan niet wachten om te beginnen met programmeren!’ ‘Programmeren?’ vroeg ik verbaasd, ‘Je weet niet eens hoe je een Word-document moet openen!’

Maar we doen allemaal alsof we weten waar we mee bezig zijn. We praten over cloud computing alsof het de nieuwste modetrend is, terwijl we eigenlijk geen idee hebben wat het betekent. We gooien afkortingen als api, gui en html rond alsof we in een aflevering van Star Trek zitten, terwijl we eigenlijk niet weten waar we het over hebben.

Goede oude tijd

Maar laten we eerlijk zijn, soms verlangen we terug naar de goede oude tijd. Toen we nog brieven schreven in plaats van e-mails. Toen we nog de kaart in plaats van de gps gebruikten om de weg te vinden. Toen we nog opbelden in plaats van een appje te sturen.

Maar laten we niet te nostalgisch worden. Laten we genieten van de voordelen die ict ons biedt. Laten we de wereld van bits en bytes omarmen en er het beste van maken. En als er iets fout gaat, laten we dan gewoon googelen en hopen dat alles goed gaat. Het werkt tenslotte altijd, toch?

Humor waarderen (2)

Tja, wat zal ik er van zeggen? Sommige mensen zullen deze humor kunnen waarderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7478923). © Jaarbeurs IT Media.

7,2


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.