Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Het systeem doet niks

 

wijsneus betweter logisch

Dit jaar gaat het gebeuren! Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Het gaat drastisch anders. Dit soort kreten hoor je vaak aan het begin van het nieuwe jaar. Ik sta er altijd versteld van hoeveel mensen van een nieuw jaar iets verwachten. Alsof je niet alleen met een nieuwe kalender maar ook met hele nieuwe mogelijkheden begint. Terwijl je nog steeds dezelfde persoon bent met hetzelfde gereedschap als op 31 december.

Er is natuurlijk niks mis mee dat mensen goede voornemens hebben om van hun stoflongen af te komen of om een keer te bewegen. Zelf heb ik ook een goed voornemen. Mijn goede voornemen is om dit jaar het net afgesloten abonnement op de sportschool nu wel een keer op tijd af te zeggen.

Trudy de trut

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Maar mensen verwachten te veel van een nieuw jaar. Net zoals mensen vaak veel te veel verwachten van een nieuw ict-systeem. Ze denken dat een nieuw systeem ook ineens de mensen er achter verandert. Ze verwachten dat slome Harry nu ineens wel direct gaat reageren en dat Trudy, de trut van de receptie, mensen nu ineens niet gaat afblaffen aan de balie. Systemen doen niks als er niet de juiste mensen achter zitten. Je hoort mensen dit weleens roepen als ze geen verbinding hebben: ‘het systeem doet niks’. Ik denk dan altijd: misschien wordt het tijd dat jij eens wat gaat doen.

Ik denk wat dat betreft dat mensen ook een iets te hoge verwachting hebben van kunstmatige intelligentie, oftewel ai. Het enige wat ai ons tot nu heeft opgeleverd, is dat we nog meer advertenties voor onze neus krijgen en we door de algoritmes nog verder in onze bubbel worden gedrukt.

Vervelende mededeling

Dus prima dat je goede voornemens hebt dit jaar, maar ik heb een vervelende mededeling voor je: je moet het zelf doen. Je bent dezelfde persoon met hetzelfde gereedschap. Het systeem doet niks. Veel succes ermee.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7454907). © Jaarbeurs IT Media.

6,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.