Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: We missen iemand

 

Jacob Spoelstra

Een aantal jaren terug waren we bang dat robots al ons werk zouden overnemen. Het grote probleem op dit moment is echter dat robots veel te weinig werk overnemen. Vanwege het personeelsgebrek cancelt Schiphol vluchten, de NS laat minder treinen rijden en op een terras moet je schreeuwen en een kwartier lang je hand opsteken voordat er iemand aan je tafeltje komt.

Dit laatste kan overigens ook door mijn gebrek aan charisma komen. Mijn moeder heeft weleens gezegd dat ik inbreker moest gaan worden. Want, zei ze, er is toch niemand die je opmerkt.

Te kort aan hebben

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar het probleem van personeelsgebrek wordt steeds groter. We hebben op Schiphol de meest geavanceerde techniek om alle reizen en de daarbij behorende logistiek te regelen, maar missen iemand die een koffer van een band wil tillen. Hetzelfde geldt voor de NS waar, op fatsoenlijke wifi na, alles steeds beter geautomatiseerd wordt, maar we missen iemand die even een kaartje controleert.

En dan zwijgen we nog maar over de horeca waar het hele orderverwerkingsproces inmiddels geheel is geautomatiseerd, maar we missen iemand die de order even naar een tafeltje brengt. Oftewel, we hebben de meest geavanceerde techniek maar waar hebben we te kort aan? Iemand die een koffer op een band legt, iemand die een kaartje controleert en iemand die een dienblad vasthoudt.

Meer geld geven

En waarom hebben we daar te kort aan? Omdat we die mensen die al die dure techniek hebben gemaakt te veel geld geven en die mensen met dienbladen te weinig. Voor een paar tientjes willen we niet met koffers sjouwen. Voor een paar tientjes willen we heen en weer vliegen naar Barcelona. Het liefst met koffers.

Dus wat is de oplossing? De mensen die het echt zware werk doen gewoon wat meer geld geven. Of natuurlijk nog meer robots maken. Maar ja, waar vind je het personeel dat zo’n ding in elkaar zet?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7380559). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.