Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Werk zat

 

Jacob Spoelstra

Drie op de vier werknemers is hun werk zat. Dit blijkt uit een onderzoek dat Oracle en een hr-adviesbureau hebben uitgevoerd onder duizend werknemers.

Ik kijk er niet van op. Grootste misverstand is dat werk leuk moet zijn. Als werk leuk zou moeten zijn, zou niemand bij Oracle werken. Sterker, ik denk dat de duizend ondervraagden allemaal bij Oracle werken. Er is namelijk geen kind op de basisschool die op maandagochtend in het kringgesprek vertelt dat hij later applicatiebeheerder of databasespecialist wil worden. Brandweerman wordt wel vaak genoemd. Vooral bij de jongens natuurlijk. Gek genoeg is er nu een groot tekort aan brandweermannen. Vrijwillig al hoestend een brandende flat binnenstormen, is op latere leeftijd blijkbaar toch een minder populair loopbaanperspectief.

Groot buffet

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Werk is nu eenmaal niet altijd leuk. Daarom krijg je er ook voor betaald. Dat is al een hint. Sommigen proberen dit op te lossen door dan maar vaak van baan te veranderen. Het concept waarvoor slechte restaurants ook vaak kiezen. Dan bieden ze een groot buffet aan met heel veel gerechten door elkaar zodat als je een gerecht niet lekker vindt, je snel iets van een ander gerecht kunt nemen. Aan het einde van het buffet zit je vol en heb je nog steeds niks lekkers gegeten.

Mijn kinderen moeten zo langzamer hand ook studiekeuzes gaan maken. Ik zeg altijd: doe een studie die je leuk vindt en die je kan. Of je er later werk in kunt vinden, is niet zo belangrijk. Je kunt later altijd nog bij Oracle werken. En als je je baan in de ict echt niet leuk vindt, ga dan gewoon in de zorg werken. Daar schijnen ze nog wel een paar collega's te kunnen gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7268253). © Jaarbeurs IT Media.

8,6


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.