Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Rare mensen

 

Jacob Spoelstra

Weet je nog dat ze allemaal zeiden dat het nooit meer wordt zoals het was? Dat er heel veel dingen gaan veranderen na corona? Nou dat geldt dan niet voor de lengte van de files, want die is weer precies zoals het was.

We staan gewoon weer elke ochtend netjes in de file. Allemaal ’s ochtends in ons eentje in de auto op hetzelfde tijdstip. En ’s middags idem dito allemaal weer in ons eentje op hetzelfde tijdstip terug.

Kleinere auto’s

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

De VVD zal wel weer pleiten voor bredere snelwegen. Ik pleit voor kleinere auto’s. Als je er toch in je eentje inzit en je gemiddeld 25 kilometer per uur rijdt, kun je net zo goed in een invalidewagentje rijden. Scheelt behoorlijk wat kilometers file.

Waarom doen werkgevers er ook niet meer aan? Waarom verbied je als werkgever niet gewoon om tussen acht en tien uur ’s ochtends te vergaderen? En je gaat of voor drie uur of pas na zevenen naar huis. Natuurlijk niet iedereen tegelijk, want dan krijg je ook weer file.

Oorlog op arbeidsmarkt

Blijkbaar vinden werknemers het te leuk op het kantoor, of thuis te erg. Het is geen tip, maar ik zou als werkgever mijn flexibele werkplekken gaan verhuren aan mijn eigen medewerkers. ‘Oh, je wilt toch op kantoor komen? Dat is dan 7 euro 50.’

Dit gaat natuurlijk niet gebeuren, want het is natuurlijk oorlog op de arbeidsmarkt. Nog zoiets wat weer precies is zoals het was. ‘The war on talent’ is aan de gang, dus wordt er weer heel zuinig met werknemers om gegaan. Je gaat nu ook vacatureteksten krijgen als ‘bij ons hoef je niet thuis te werken’, ‘je mag gewoon lekker op kantoor komen’ en ‘een 9-tot-5-mentaliteit is een pre’.

Ze zeggen weleens dat we in een rare wereld leven. Nee, we zijn gewoon rare mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7254456). © Jaarbeurs IT Media.

8,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.