Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Onderschat

 

Jacob Spoelstra

Op dit moment zijn we in Nederland beter in discussiëren dan vaccineren. De persconferenties en Kamerdebatten zijn beter georganiseerd dan de vaccinaties. Volgens Hugo de Jonge doen we het trouwens nog niet zo slecht. Tenminste, volgens zijn nieuwe rekenmethode doen we het best goed, maar in die methode worden ook alle spuiten meegeteld die achter het Centraal Station worden gezet.

De discussie over de vaccinatiecijfers is eigenlijk een beetje een nutteloze discussie, want wat je eigenlijk aan het discussiëren bent is of we nu met 12-0 of met 13-0 achterstaan. Want er wordt amper geprikt. In Bulgarije wordt zelfs meer geprikt.

In Excel doen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Naast dat er te weinig wordt geprikt was de ict van de GGD de afgelopen dagen ook volop in het nieuws. Ik heb in eerdere columns al meerdere malen gekscherend gezegd dat je het gewoon in Excel kunt doen. Waarschijnlijk hebben ze dit nog gedaan ook. Of in ieder geval is het systeem net zo goed beveiligd als een Excel-spreadsheet. Als het vaccineren net zo snel als het lekken van data zou gaan, hadden we nu allemaal al een tweede prik in de bovenarm gehad.

Hoe kan het dat keer op keer ict wordt onderschat en niet serieus wordt genomen? Ict hoort bij je werk, ook in de gezondheidszorg. Het is een integraal onderdeel van het proces. Zet het systeem maar eens uit en ga zien hoeveel werk je nog kunt doen.

Ict als vak

Ondertussen heb ik mijn kinderen deze week maar weer geholpen met het huiswerk Frans. Mijn dochter vroeg aan mij waarom ze eigenlijk Frans moet leren. ‘Ik doe hier later toch niks mee.’ Ik zeg ‘ik weet het lieverd. Zelfs al zou je een 8 halen op je eindexamen, die Fransen verstaan je toch niet. Dus ja, hier doe je later niks mee. Weet je waar je later wel wat mee gaat doen? Ict, en niet zo’n beetje ook.’ Maar dat vak hebben ze niet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7131357). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.